PADI’S PARADE (16) : Michael Lanzo

Redactie KW

Op zaterdag zoekt showbizzreporter PADI een zanger of zangeres uit de provincie op.

>> BIO – Carrière met vallen en opstaan

Michael Landuyt – artiestennaam Michael Lanzo – werd geboren op 8 augustus 1979 in Izegem, waar hij nog altijd woont. Beroepshalve is hij fitnessinstructuur en zumbaleraar in het fitnesscentrum Oxygen in Waregem. Sinds mei is hij met loopbaanonderbreking, zodat hij zich volledig kan focussen op zijn zangcarrière. Op 18-jarige leeftijd zette hij zijn eerste stappen op het podium. “Ik maakte een carrière mee met vallen en opstaan, maar ik geloofde in mijn droom om het als zanger waar te maken. Mijn pépé was mijn grootste fan. Toen hij ‘s middags bij ons thuis kwam eten, dan moest ik altijd voor hem een liedje zingen. Als beginnend artiest was het moeilijk om een plaatsje te veroveren in muziekland. Ik trok van het ene naar het andere optreden, van de ene naar de andere fanbal in de hoop dat er toch iemand mij ging ontdekken. Tot ik er dan terug alleen voor stond en besloot van mij in te schrijven voor Belgium’s Got Talent 2013. Wie had gedacht dat ik eind 2013 dat zou winnen. Sindsdien werk ik samen met een superteam, waaronder het platenlabel CNR en mijn manager Patrick Vandewattyne. Recent bracht ik mijn debuutalbum Het Nieuwe Licht uit, waarop zestien pareltjes staan, inclusief een duet met zangeres Petra en drie bonustracks van Belgium’s Got Talent.”

>> HET MOOISTE MOMENT – De Baccarabeker en Belgium’s Got Talent

“Ik maakte veel mooie, maar ook minder mooie momenten mee. Ik bleef echter van ieder optreden genieten. Ik keek ook altijd op naar de grote artiesten die toen op de affiche stonden, met tussenin ook ergens mijn naam in kleinere letters erop vermeld. Hoe dan ook, ik was daar ook fier op. Eén van mijn mooiste momenten was echter de Baccarabeker in 2000, waar ik heel veel bijleerde. Daar zette ik ook direct een stap, richting professionele carrière. Maar het hoogtepunt, het absolute mooiste moment, is die overwinning op vrijdag 20 december 2013 in Belgium’s Got Talent. Ik deed mee om vooral eens op tv te komen. Ik had dus nooit gedacht om zover te geraken. En dan won ik nog wel die finale zeker. Dat was het mooiste wat ik al kon meemaken als artiest. Ik leefde een tijdje in een droom.”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Zingen op de begrafenis van mijn pépé

“Er zijn altijd plaatsen waar je als artiest geen waardering krijgt, maar daar moet je je dan wel kunnen overzetten. Ook ik maakte dat mee en ik neem die organisatoren helemaal niets kwalijk. Ik vind het enkel spijtig dat bepaalde mensen geen respect tonen voor artiesten of voor beginnende artiesten. We zijn precies een attractie, terwijl we ons uiterste best doen om voor ambiance te brengen. Gelukkig maakte ik niet zoveel dergelijke momenten mee. Ik trok mij vooral op aan de optredens waar ik op handen werd gedragen. De mensen die mij kwamen bejubelen, een schouderklopje geven omdat het optreden goed was, enz. Dat blijft mij nog altijd deugd doen. Het meest memorabele optreden was voor mezelf geen optreden, maar wel zingen op de begrafenis van mijn pépé. Hij wilde altijd dat ik ‘s middags My Way van Frank Sinatra zong. Hij hoorde dat zo graag. Als afscheid aan pépé heb ik dat gezongen in de kerk. Tot op heden heb ik dat liedje nooit meer gezongen. Dat was zijn nummer, het blijft de song van mijn pépé.”

>> WELKE DROOM KOESTERT MICHAEL NOG – Eén liedje met Il Divo

“Ik ben meer dan gelukkig dat ik momenteel mijn droom mag beleven. Mijn droom van als onbekende zanger uit de anonimiteit te kunnen komen en plots heel populair te zijn in heel Vlaanderen. Daar droomde ik al jaren van en dat is realiteit geworden. Ik kan de mensen niet genoeg bedanken. Zoveel mensen die altijd in mij geloofden, die me eens uit de put haalden wanneer ik geen zin meer had om te zingen. Mensen die er altijd voor mij waren, super ! Op 8 augustus geef ik in De Leest in Izegem een eerste verjaardagsconcert met live-orkest. Dat wilde ik al altijd doen. Ik hoop ooit eens mijn idolen Il Divo te mogen ontmoeten en misschien samen een lied te zingen. Ik denk dat dit bij een droom zal blijven, maar je weet maar nooit… Ik had ook nooit durven denken dat ik nu zover zou staan. Ik wil daarmee alleen maar zeggen : Dromen zijn geen bedrog, of toch zeker niet altijd.”

(PADI)

>> Boekingen : 055 38 96 68 (Van Dijk Publishing) – www.michael-lanzo.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.