“Ze konden niet zonder elkaar, ook nu niet”: week na moeder sterft ook vader van Hilde Crevits

Redactie KW

Een week nadat haar moeder Jeanny Muys stierf, heeft minister Hilde Crevits ook afscheid moeten nemen van haar vader Frans. Hij overleed in de nacht van zaterdag op zondag, amper enkele uren na de begrafenis van zijn vrouw.

Zaterdag nam Hilde Crevits nog afscheid van haar moeder in de Torhoutse Don Boscokerk. Vader Frans Crevits kon er niet bij zijn op de begrafenis. Hij lag in het ziekenhuis en was er slecht aan toe. Net als zijn overleden echtgenote leed hij aan kanker.

Luttele uren na de begrafenis van zijn vrouw, is ook Frans Crevits bezweken. Dat laat de minister weten op Facebook. “Hij heeft gevochten als een leeuw, maar precies een week na mijn mama verloor vannacht ook mijn papa zijn strijd tegen kanker. Ze konden niet zonder elkaar, ook nu niet… Het is liefde, maar ze doet zoveel pijn nu”, schreef Hilde Crevits.

Voor de minister en haar familie zijn het dagen van immens verdriet en diepe rouw. Je beide ouders in een week tijd verliezen, is een pijn die bijna niet te dragen valt.

Als onderwijzer sterk actief in het COV

Frans, die sinds december 1965 met Jeanny getrouwd was, is in 1961 als onderwijzer aan de Torhoutse normaalschool afgestudeerd. Hij heeft eerst een jaar lesgegeven in Veurne, waarna zijn loopbaan in een definitieve plooi viel. In september 1963 werd hij onderwijzer aan de Torhoutse Oefenschool en in september 1987 directeur. Op 1 februari 2003 is hij met pensioen gegaan.

Frans Crevits overleed afgelopen nacht.
Frans Crevits overleed afgelopen nacht. © JS

In 1966 werd Frans bestuurslid van het Christelijk Onderwijzersverbond COV Torhout-Houtland en in 1973 voorzitter. Hij bleef dat voorzitterschap meer dan vier decennia bekleden. Hij heeft ook 18 jaar de provinciale COV-afdeling geleid: van begin 1982 tot eind 1999. Tegelijk was hij ruim zeven jaar voorzitter van de Vlaamse vleugel van het toen nog nationaal gestructureerde COB-FIC. Uiteindelijk werd hij voorzitter van de West-Vlaamse COV Senioren.

Ooit reporter voor De Weekbode en De Streekkrant

Frans is ook journalistiek in de weer geweest. In vervlogen jaren was hij reporter voor De Weekbode en De Streekkrant en een enthousiaste medewerker van Vrije Radio Torhout, toen een heel populair radiostation. Voorts leidde hij van 1976 tot 1992 het plaatselijke Davidsfonds en werd later actief bij de CD&V Senioren Torhout.

Frans was de vader van zijn enige dochter Hilde, die getrouwd is met Kris Devolder. Hij laat twee kleinkinderen na, Bram en Soetkin, en twee achterkleinkinderen, Estée en Theo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier