Populaire cafébaas (50) van Bierhuis De Mythe in Wevelgem plots overleden: “Een gemis voor de gemeente”

v.l.n.r “Fré van ’t Bankske’, Lies Pattyn (echtgenote van Jean-Marc), Jan Declerq van De Middenstand, Filip Vanwolleghem, Benoit Verstraete van de fanclub Rode Duivels en Jean-Marc zelf. © SL
Redactie KW

Dinsdagmiddag is Jean-Marc Rousseau (50) plots overleden. De populaire cafébaas van Bierhuis De Mythe in Wevelgem stierf aan een hartfalen. Hij stond net op het punt om op reis te vertrekken met zijn partner Lies.

Wevelgem verliest een van zijn gezichten. Dinsdag iets over de middag werden de hulpdiensten opgeroepen naar de Brugstraat. Een man was er in elkaar gestort op het voetpad. Een hartfalen, zo bleek. Er kon geen hulp meer baten.

Het slachtoffer is Jean-Marc Rousseau, de vijftigjarige uitbater van het populaire Bierhuis De Mythe op de Grote Markt. Sinds 2013 stond hij er samen met zijn echtgenote Lies Pattijn achter de toog.

Daarvoor werkte hij al ruim twintig jaar in de horeca, onder meer in hotel en feestzaal Cortina en Ter Biest in Lauwe. Jean-Marc zorgde met het café voor heel wat animo, maar ook daarbuiten. Zo was hij in 2018 betrokken bij het Duivels Park in de gemeentelijke hovingen.

Heel onverwacht

Het overlijden komt heel onverwacht. Onlangs werden nog aanpassingswerken gedaan aan het café en Jean-Marc en Lies stonden op het punt om op reis te vertrekken. Jean-Marc had zijn wagen geparkeerd om naar het station te wandelen om uiteindelijk de vakantie te beginnen.

Collega Jan Declercq, die enkele meters verderop Café De Middenstand openhoudt, reageert vol ongeloof. “Het is ongelofelijk erg”, vertelt hij. “Hij was een hele goeie collega, met wie je altijd kon babbelen. Dat merkte ik ook in 2018 toen we samen het Duivels Park organiseerden. Het wordt een gemis voor de gemeente.”

Dat is ook de mening van schepen van Ondernemen Kevin Defieuw (CD&V). “Jean-Marc was altijd bereid om mee te werken en helpen bij gemeentelijke initiatieven”, weet hij. “Daarnaast was De Mythe ook onze uitvalsbasis na de gemeenteraad. Al die jaren belandden we daar om nog iets te drinken. De eerstvolgende gemeenteraad zal alvast vreemd aanvoelen.”

Jean-Marc werd geboren 7 september 1973. Hij was de enige zoon van Eddy Rousseau zaliger en Maria Deswelgh. Het afscheidsmoment vindt plaats in de Cortina in de Lauwestraat in Wevelgem op maandag 10 juni om 14 uur. (JD/EDB)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier