Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc Six (75)

De brandweer van Geluwe is in diepe rouw na het overlijden van brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc Six (75). © Uitvaartzorg Serrus/Uitvaartzorg Beyens-Billiet
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Het was donderdag een zwarte dag voor de brandweerpost Geluwe. Actief lid en adjudant Tony Coussement (53) overleed onverwacht bij hem thuis in Menen. Hij was beroepsbrandweerman bij Brandweer Zone Antwerpen. Even later overleed in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper erebrandweerman Luc Six.

Tony werd geboren op 21 september 1970 in Menen en was de echtgenoot van Martine Debels. Hij was de vader van drie kinderen Delphine, Alison en Yentl.

Tony was sedert december 2016 een zeer gewaardeerd lid van het vrijwillig brandweerkorps. Hij trok er vaak op uit om wespen of Aziatische hoornaars te verdelgen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het vrijwillig brandweerkorps Wervik en Geluwe werd Tony gehuldigd wegens zijn bevordering tot adjudant.

Hij was betrokken bij verschillende zonale werkgroepen. Brandweerzone Westhoek opende een rouwregister. “We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe en willen benadrukken hoeveel Tony voor de brandweer heeft betekend”, zo staat te lezen.

Een laatste groet kan in het funerarium Serrus, Moorselestraat 153 in Menen, zaterdag van 14 tot 16 uur, maandag en dinsdag van 17 tot 19 uur, woensdag van 17 tot 18 uur. De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 13 september om 10 uur in de aula van Uitvaartzorg Serrus, Kerkplein 6 in Sint-Eloois-Winkel.

Luc Six

Luc Six (75) was de echtgenoot van Eunice Nuytten. Hij werd geboren in Geluwe op 18 december 1948 en was de vader van twee kinderen Sandra en David, die ook brandweer man is. Er zijn daarnaast vijf kleinkinderen. Luc woonde in de Zuidstraat.

Het afscheid vindt plaats op zaterdag 14 september om 10 uur in de Sint-Dionysiuskerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier