Oudste lid gregoriaans koor van Deerlijk overleden

© (Foto MVD)
Redactie KW

Zaterdagavond is Roger Verschuere (95) overleden. Hij was het oudste koorlid van het Deerlijkse gregoriaans koor en tevens lid van het Vichtse Sint-Stefanuskoor. Roger was de weduwnaar van Maria Goeminne en woonde in de Rodenbachstraat te Vichte.

Een geboren en getogen Sint-Lodewijkenaar. Hij werd op negentienjarige leeftijd, tijdens de Tweede Wereldoorlog, gedwongen tewerkgesteld in Duitsland. In juni 1945, na jaren van ellende en miserie, was Roger opnieuw in Sellewie-Deerlijk.

Tien jaar geleden schreef hij een boek met als titel ‘Van Sellewie naar Berlijn… en terug’.

Roger woonde sinds vele jaren in Vichte waar hij lid was van het koor. Als hij 90 was, werd hij ook lid van het Deerlijkse Gregoriaans koor. Hij was tot enkele weken geleden, steeds op post voor herhalingen en optredens. “Iemand met een klare en zuivere stem en steeds met de glimlach. Graag gezien door alle leden van zijn koren”, vertelt de Deerlijkse koorleider Egied Vandommele.

Er wordt, volgens de richtlijnen van de overheid, in beperkte kring afscheid genomen van Roger. In september is er een uitgestelde dienst in de kerk van Vichte.

(MVD)