Oudenburg annuleert alle evenementen tot eind augustus

Ook de Romeinen worden getroffen door het coronavirus, want dit jaar zullen ze de site van Ipso Facto niet innemen. Het Romeins weekend is afgelast. © LIN
Redactie KW

In de zitting van gisteren heeft het schepencollege de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad geïmplementeerd in de lokale besluitvoering. Dit betekent onder meer dat verschillende evenementen in Oudenburg geannuleerd worden. Verder worden de maatregelen voor het recyclagepark een beetje versoepeld en start de bib binnenkort met een afhaalservice.

“Bijkomende maatregelen en de versoepeling van enkele beslissingen zullen de komende weken wellicht volgen. Als stad gaan we dit van zeer nabij opvolgen en de nodige beslissingen nemen in het welzijn van de stad en haar inwoners”, zegt burgemeester Anthony Dumarey.

Tot 30 juni worden in Oudenburg geen evenementen in stedelijke accommodaties toegelaten. De stad wacht dan verdere richtlijnen af. Alle grote evenementen worden geannuleerd tot 31 augustus. Dit betekent dus dat Friday Dance Fever (22 mei), het Romeins Weekend (31 mei-1 juni), de avondmarkt en bijhorende kermis (9 juni), Roman Duo Race (21 juni), Duck Race (21 juni), 11 juli-viering (10 juli), Elixir (25-26 juli) en de Internationale Rommelmarkt van 15 augustus niet zullen doorgaan.

Duck Race naar 2021

“De Duck Race zou op 21 juni voor de tweede keer georganiseerd worden. Aangezien we hier toch een 5.000-tal bezoekers op verwachten, is het onverantwoord om dit te laten plaatsvinden. Rotary Gistel, die het liefdadigheidsfestival organiseert, is van dezelfde mening. De organisatie mikt op het najaar 2021 om opnieuw een succesvolle editie te organiseren”, meldt de burgemeester.

Sport- en jeugdkampen

Over de jeugd- en sportkampen van deze zomer worden er voorlopig nog geen beslissingen genomen. “Het is nog even afwachten tot minstens volgende week en kijken hoe de scholen zullen heropstarten”, zegt schepen van Onderwijs en Sport Ulrike Vanhessche. “Daarbij komt dat indien heel wat ouders de komende weken weer aan het werk moeten, ze opvang voor hun kinderen nodig zullen hebben in de zomervakantie. Afhankelijk daarvan zullen we richtlijnen krijgen om de sport- en jeugdkampen al dan niet te laten plaatsvinden. We zullen, zodra we meer weten, hierover meteen communiceren.”

Recyclagepark

Het recyclagepark ging begin april opnieuw open onder strenge voorwaarden en deze worden aangehouden. Wel mogen vanaf 21 april opnieuw betalende fracties worden binnen gebracht. “Sinds de heropening verloopt de werking vlot. Door de uitbreiding van de openingsuren zijn de bezoeken veel meer gespreid. Deze worden ook beperkt tot twee per week per gezin”, legt schepen van Milieu Gino Dumon uit.

Winkels en bibliotheek

Tuincentra worden toegevoegd tot het lijstje van essentiële zaken. In Oudenburg was tuin- en dierenspeciaalzaak Kemel-Wallyn al geopend omdat daar dierenvoeder wordt verkocht. Vanaf zaterdag mag tuincentrum Watty uit Roksem de deuren weer open. “We hebben ervoor gezorgd dat de Oudenburgse handelaars die mogen openen, voldoende ondersteuning krijgen vanuit de stad”, vertelt schepen van Lokale Economie Stijn Jonckheer.

“Zo werden er stickerbollen aangeleverd om de social distancing te bewaren. Wekelijks krijgen alle Oudenburgse ondernemers een e-mail met updates. Ook wil ik nog melden dat de bibliotheek vanaf 3 mei een afhaalservice zal aanbieden om boeken te ontlenen.” (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier