Openbaar onderzoek naar nieuw Clubstadion pas gestart… én daar is het eerste bezwaar al

Nadat Club Brugge opnieuw een omgevingsvergunningaanvraag indiende om een nieuw stadion te bouwen op de Jan Breydelsite, organiseert de Stad Brugge vanaf vandaag 5 januari tot en met 3 februari een openbaar onderzoek. © Davy Coghe
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Vanaf vandaag 5 januari tot en met 3 februari organiseert het stadsbestuur een openbaar onderzoek nadat Club Brugge een nieuwe aanvraag indiende om een nieuw stadion te bouwen op de Jan Breydel-site. Tegenstanders kunnen in deze periode hun bezwaren indienen.

Nadat Club Brugge een omgevingsvergunningaanvraag indiende voor het slopen van het bestaande Jan Beydelstadion, het uitvoeren van bronbemaling, het bouwen en het exploiteren van een nieuw voetbalstadion met kleinhandelsactiviteiten en met de aanleg van parkeerplaatsen, wegen en parkomgeving op de Olympiasite in Brugge, organiseert de Stad Brugge – zoals voorgeschreven – vanaf vandaag 5 januari tot en met 3 februari een openbaar onderzoek.

Op donderdag 11 januari vanaf 16.30 uur organiseert het stadsbestuur ook een informatievergadering in het BMCC. Inschrijven is niet nodig.

In de periode van het openbaar onderzoek kunnen bezwaren ingediend worden. Tegenstanders van het nieuwe stadion kondigden al aan dat ze meteen opnieuw bezwaar zouden indienen.

De plannen en documenten met betrekking tot het openbaar onderzoek kunnen hier worden ingekeken. Je vindt het dossier gemakkelijk terug door het dossiernummer (OMV_2023082489) in het zoekvak links bovenaan in te geven.

Je kunt het dossier ook digitaal inkijken in het Huis van de Bruggeling (Frank Van Ackerpromenade, Brugge) of bij de dienst Omgevingsvergunning (Oostmeers 17), wel op afspraak via 050 44 80 00 of via https://brugge.mijnafspraakmaken.be/.

Lees meer over: