OP DE BON (17) : Tanja Vandenberghe en Stijn Theunynck uit Ramskapelle

Elke woensdag zijn we gul en delen we willekeurig een cadeautje uit.Tanja Vandenberghe en Stijn Theunynck wonen samen met hun drie zonen Kasper (11), Daan (8) en Tuur (4) in de Ramskapellestraat in Ramskapelle. Tanja is in hoofdberoep kleuterleidster in de VBS van Pervijze en Stijn werkt in de keuken van WZC Ter Duinen. Samen houden ze er nog een culinair bijberoep op na: een traiteursdienst. “Vroeger hadden we een traiteurszaak in Nieuwpoort-bad, maar dat was niet meer gemakkelijk te combineren met de opvoeding van onze kleine kapoenen. Nu kunnen we zelf beslissen wanneer we willen werken en wanneer niet. Stijn bereidt dan het eten en ik dien op. Door zelf ons tempo te bepalen kunnen we gemakkelijker tijd vrijmaken voor de kinderen.”

Op naar de website

Tanja was ontzettend blij verrast met de komst van onze KW-postbode. “Wij hebben echt nog nooit iets gewonnen, zelfs geen petje. Uiteraard zijn we dan blij met zo’n cadeaubon. En shoppen doen we allemaal graag, nietwaar”, zegt ze trots. “Ik ken de Krant van West-Vlaanderen trouwens vrij goed, het is altijd interessant om te weten wat er in onze regio gebeurt. In Ramskapelle is veel te beleven hoor, volgend weekend is het hier zelfs nog kermis. Het zou daarom fijn zijn mocht Ramskapelle wat meer onder de aandacht komen in de krant. We zullen wat meer aan onze PR moeten werken waarschijnlijk”, lacht ze. “Ik moet wel toegeven dat er in ons gezin nog vooral ‘in print’ gelezen wordt. Bezoekjes aan de website doen we minder, maar dat is kwestie van gewoonte. Nu ik hoor dat jullie ook nieuws op de website plaatsen dat niet in de krant verschijnt, is een extra motivatie.”

Fietsonderdelen

“Waar we onze bon zullen aan spenderen? Wellicht aan fietsonderdelen. We zijn een heel sportieve familie. Naast het recreatieve fietsen langs de vaart, fietsen onze oudste twee jongens ook in competitie. Cyclocross dan wel. Die wedstrijden centreren zich dan meestal in West- en Oost-Vlaanderen. Door zo intensief te sporten moeten ze hun fiets vaak onder handen nemen. Dat doen ze voor een groot deel helemaal alleen. Vaak moeten ze stukken poetsen of zelfs vervangen. Ze hebben wel een beetje van hun doorzetting verloren toen hun grote held Niels Albert aankondigde om te stoppen met zijn carrière… Maar ik hoop dat ze daarin ook de kracht vinden om zich te blijven bewijzen, naar zijn voorbeeld. Onze kleine Tuur heeft de microbe ook al te pakken hoor. Met zijn fiets zonder zijwillen kan hij al jumpen”, vertelt ze. “Het zal dus een lang speuren en kiezen worden in de shop.”

(CTM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.