OP DE BON (32): Jean-Claude Bulteel en Roseline Taffin uit Dranouter

Redactie KW

Elke week trakteert KW.be een willekeurige West-Vlaming op een fijne verrassing. Deze week waren we te gast in Dranouter.


In de Baroeneput treffen we Jean-Claude Bulteel (61) en Roseline Taffin (58). Ze zijn al 39 jaar getrouwd en hebben twee zonen, Bram (37) en Rinus (34), en drie kleinkinderen: Rune (6), Désire (5) en Pablo (4). “Jean-Claude heeft vroeger gewerkt in de interieursector, maar is nu met pensioen”, legt Roseline uit. “Ik werk dan weer als naaister. We wonen nu al 30 jaar in de wijk Baroeneput. Ik ben afkomstig van Dranouter en wilde hier niet meer weg. Jean-Claude is opgegroeid in Westouter, maar heeft naar mij geluisterd en zo wonen we hier al 30 jaar.” (lacht, red.) Jean-Claude pikt in: “Het is hier rustig wonen, we zijn omringd door natuurgebieden. Elk jaar wordt die rust een week lang doorbroken door duizenden festivalgangers. We hebben het ontstaan van het Folkfestival nog meegemaakt en proberen elk jaar wel te gaan.”

Kennen jullie kw.be?

“We hebben jarenlang een abonnement gehad op Het Wekelijks Nieuws West en nu gebeurt het nog regelmatig dat we naar de winkel gaan om de krant te kopen. Als we zelf in de krant staan, krijgen we ook altijd veel reacties. De website van de Krant van West-Vlaanderen kennen we niet, maar daar komt zeker verandering in.”

Hebben jullie ooit al iets gewonnen?

“We winnen bijna nooit iets, al hebben we ooit de pronostiek van een wielerwedstrijd juist gehad en dan hebben we een prijs gekregen. We gokken echter zelden, dus dan kan je ook niet vaak iets winnen. Het is een fijne verrassing.”

Wat zullen jullie doen met de bon?

“Met een bon van 100 euro van de Sportline in Roeselare zullen we ons wellicht petanqueballen aanschaffen en een waterdichte regenjas om voetbaltraining te geven. Als er dan nog iets over is, kunnen we ook nog wat fietskledij gebruiken.”

(JL – Foto JL)