Ook Rode Kruis Oudenburg-Jabbeke steunt alternatieve stickeractie

Vrijwilligers Rode Kruis. © (Foto LIN)
Redactie KW

COVID-19 heeft ook een grote impact op de jaarlijkse Rode Kruis-stickeractie, in die zin dat de vrijwilligers nu niet de straat op kunnen voor de verkoop.

Elk jaar gaan duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis, zo ook die van de afdeling Oudenburg-Jabbeke, de weg op om de bekende stickers aan de man/vrouw te bieden. Maar dit jaar zet corona hen een hakje.

“De stickers met Suske en Wiske er op afgebeeld waren al gedrukt. Een externe firma zal nu de stickers in de brievenbussen steken met er een overschrijvingsformulier bij om de 5 euro te betalen. Bij deze doen we dan ook een oproep om onze lokale afdeling op die manier financieel te steunen”, legt Thibo Bral uit.

“Een gift kan ook op onze eigen rekening BE18 0017 3515 2265. Elke financiële steun is in deze coronatijden meer dan welkom, want al onze inkomsten vallen deze zomer weg, vermits er geen grote evenementen zijn waar onze hulpdiensten anders paraat staan”, aldus nog Thibo.

“Met onze Rode Kruis-afdeling helpen we nu waar kan: vervoer van vermoedelijk besmette patiënten naar het ziekenhuis, in het woonzorgcentrum, boodschappen doen voor wie dit niet zelf kan”, meldt Thibo Bral nog waarvoor de vrijwilligers zich inzetten.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier