VIVES EcoTeam opnieuw present op Shell Eco Marathon in Nogaro: Zo ver mogelijk rijden met zo weinig mogelijk energie

Op de foto zien we v.l.n.r. Henri-Gauthier Geers, Jelle Samyn, Thibo Maekelberg, Laurent Mattheeuws, Milan Demiddele, Dennis Callens, Lander Moreau en Imke Louagie. © GF
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Het VIVES EcoTeam neemt dit jaar opnieuw deel aan de Shell Eco Marathon in Nogaro, een stad in het zuiden van Frankrijk, van 19 tot 24 mei. Ze zetten hiermee hun jaarlijkse traditie verder. Tijdens de wedstrijd worden studenten uitgedaagd om auto’s te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden met zo weinig mogelijk energie.

“Het doel is om innovatieve oplossingen te bedenken die de toekomst van transport duurzamer maken en om te bewijzen dat transport duurzamer kan worden”, aldus Ilse Aerts, financieel en commercieel verantwoordelijke van het project, en Frederik Van Den Broeck, technisch verantwoordelijke. Het VIVES EcoTeam doet mee in de elektrische klasse, waarbij ze met een BEV (battery electric vehicle) een 10-tal ronden heel zuinig moeten rijden. Na de wedstrijd wordt van elk team het verbruik omgerekend naar 1 kWh.

“Het doel is om innovatieve oplossingen te bedenken die de toekomst van transport duurzamer maken en om te bewijzen dat transport duurzamer kan worden” – Ilse Aerts en Frederik Van Den Broeck

Het team bestaat uit acht gedreven studenten, waarvan zes die Autotechnologie studeren en twee die Automotive Management studeren. “De zes studenten Autotechnologie vullen hun tijd met datalogging, ontwerp en mechanisch werk, waar de studenten Automotive Management de organisatie van de reis, de inschrijving voor de wedstrijd, de sociale media, … voor hun rekening nemen. De studenten zitten allen in hun laatste jaar professionele bachelor en doen dit project als bachelorproef”, vertelt Frederik.

“De vooruitgang die we dit jaar geboekt hebben met het VIVES Eco-Team is enkel en alleen mogelijk door onze sponsors”, vult Ilse aan. “NEBIM bezorgt ons een bestelwagen waarmee we onze auto veilig en wel van en naar Nogaro kunnen transporteren, aanvullend door een bestelwagen gesponsord door Top Motors waarmee wij al ons technisch en kampeermateriaal kunnen meenemen. Daarnaast zorgde Top Motors ook voor financiële steun, waarvoor ze heel dankbaar zijn. Verder stelt Vanomobil hen een kampeerwagen ter beschikking en bijhorend kampeermateriaal, wat belangrijk is voor een comfortabel verblijf. Anderzijds bezorgde BatteryFix hen een tweede batterij voor hun voertuig en zorgde VeloSup voor financiële ondersteuning.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier