RHIZO Zorgkrachtschool Kortrijk zet vakantie in met kleurenloop als afsluitevent

De leerlingen waagden zich door een haag van leerkrachten en medewerkers die gooiden met allerlei kleurenpoeders © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Woensdagvoormiddag 27 maart organiseerde RHIZO Zorgkrachtschool een colour run door de straten van Kortrijk als afsluitevent voor hun geldinzamelactie en om de vakantie in te zetten. “Elk jaar steunen we een ander project. Dit keer kozen we voor FINADO. De verschillende acties brachten in totaal 700 euro op”, vertellen mede-initiatiefnemers Priscilla Goigne en Lien Eggermont.

Deze voormiddag stonden in de turnzaal van de RHIZO Zorgkrachtschool in de Beheerstraat zo’n 800 leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar klaar met een witte T-shirt en een kleurrijke zonnebril. Schepen Ruth Vandenberghe was aanwezig en telde de colour run af. Wat volgde kan ik alleen maar beschrijven als puur plezier terwijl de leerlingen zich door een haag van leerkrachten en medewerkers waagden die gooiden met allerlei kleurenpoeders.

“Het is de eerste keer dat we zo’n colour run organiseren. Normaal doen we voor de paasvakantie start een wandeling door de stad met allerlei opdrachtjes, maar nu wilden we er meer kleur insteken”, zegt leerkracht godsdienst Lien Eggermont die op het idee kwam door haar zoon. “Hij vertelde vol enthousiasme over een kleurenloop op zijn school. Ik dacht, dat moeten wij ook doen!” Voor de gelegenheid hadden ook de leerkrachten en medewerkers een fluo-outfit aan.

Zo’n 800 leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar stonden in de turnzaal klaar met een witte T-shirt en een kleurrijke zonnebril
Zo’n 800 leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar stonden in de turnzaal klaar met een witte T-shirt en een kleurrijke zonnebril © MD

De colour run liep van de school over de Beheerstraat onder de tunnel richting het Nelson Mandelaplein, langs het zwembad LAGO Kortrijk Weide richting de Leie om vervolgens langs het Justitiepaleis terug te keren naar RHIZO Zorgkrachtschool. “Daar krijgen de leerlingen een stempel. Het is de bedoeling dat ze een volledig uur in beweging zijn, hetzij door lopen of wandelen. De klas met meeste stempels wordt in bloemetjes gezet, net als de snelste lopers”, vertelt Priscilla Goigne, leerkracht zorg en welzijn.

Tijdens het slotevent werd ook het ingezamelde bedrag van afgelopen maanden bekendgemaakt. Allerlei acties zoals een cake-, wafel- of pannenkoekenverkoop brachten 700 euro op voor vzw FINADO die onder meer een busje wil aankopen om kinderen in Ethiopië naar school te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier