Elke middag kan je in het restaurant van RHIZO Hotelschool in de wijk Sint-Elisabeth de kookkunsten van hun leerlingen proeven. “Als school in Kortrijk proberen we meer lokale producten te betrekken in onze recepten. Met het bier Obsquur van de Kortrijkse Brouwerij Ruimtegist maken we onze eigen stoverij”, zegt Xander Verzelen, leerkracht Keukenpraktijk voor het 3e, 4e en 5e jaar.
De leerlingen Restaurant en keuken aan de RHIZO Hotelschool kunnen niet enkel voortreffelijk koken, ze vertellen een verhaal. “Het moet niet altijd stijf zijn, maar een beleving. Dat willen we in school aanbieden. We serveren niet gewoon eten aan de mensen, hier doen we aan storytelling met onze recepten. Kortrijk heeft goede producten en die mindset is belangrijk voor onze toekomstige chefs. We leren ze werken met lokale producten. Als leerkracht ben je daarin een voorbeeld. Onze Kortrijkse stoverij vertelt een verhaal over het bier”, legt Xander uit.
“We serveren niet gewoon eten aan de mensen, hier doen we aan storytelling met onze recepten” – Xander Verzelen
Komende maand staan op het lunchmenu als voorgerecht carpaccio van tomaat, nectarine en mozzarella (aan 9 euro), als hoofdgerecht Kortrijkse stoverij ‘Brouwerij Ruimtegist’ met frietjes en gemengde sla (aan 12 euro), en als nagerecht millefeuille met framboos en mascarpone (aan 6 euro). Voor de bereiding van het stoofvlees kozen de leerlingen voor Obsquur, een lichtbruin quadrupel bier van hoge gisting met gebrande mout.
“Obsquur ruikt lekker, maar bier heb ik nog nooit geproefd (lacht). Dat is voor volgend jaar” – leerling Sasha Vanhonacker
“Het is een leuk gerecht om te maken. Het is eens iets anders. Obsquur ruikt lekker, maar bier heb ik nog nooit geproefd (lacht). Dat is voor volgend jaar!”, zegt leerling Sasha Vanhonacker (15). “Ik vind het wel een leuk concept dat mensen in ons restaurant de creaties kunnen komen proeven, zoals mijn ouders en familie, in plaats van ze zelf op te eten. Zo leer je ook meer bij.”
Xander licht alvast een tipje van de sluier op en laat weten dat binnenkort een Kortrijks hammetje eraan komt, net als een aperitief gemaakt met het aanbod van de Bissegemse Midi Apéritifs. “Kortrijk heeft veel te bieden waarmee we aan de slag willen gaan. Waarom ver zoeken als je het dichtbij hebt, zeker als Kortrijkse hotelschool.”
Heb jij ook een Kortrijks product waarmee te leerlingen aan de slag kunnen gaan? Contacteer dan zeker RHIZO Hotelschool.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier