Onderwijsminister Hilde Crevits op bezoek bij MSKA Roeselare

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Onderwijsminister Hilde Crevits maakte dinsdagmorgen tijdens een werkontbijt in MSKA Roeselare kennis met het Full Option-project en het SODA-attest.

Dinsdagmorgen was Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits te gast in het MSKA in Roeselare. Ze maakt er tijdens een ontbijt, verzorgd door de afdelingen Brood- en banketbakkerij en Voeding-verzorging, kennis met het nieuwe project Full Option dat jongeren vanaf volgend schooljaar beter beter wil oriënteren in het secundair onderwijs.

Sinds dit schooljaar beloont MSKA Roeselare leerlingen uit de derde graad TSO en BSO met een goede professionele attitude met een SODA-attest. Dat attest stimuleert leerlingen en beloont hen met een grote keuze aan vakantiejobs, weekendwerk en vaste jobs die ze via de website www.sodajobs.be kunnen vinden. Stiptheid, orde, discipline en attitude staan centraal binnen dit project dat de brug slaat tussen het onderwijs en de werkgevers. Want de bedrijfswereld is op zoek naar werknemers die niet alleen over de nodige vakkennis beschikken, maar ook de nodige beroepscompetenties hebben. (PS)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.