De Zonnebloem moet tijdelijk de kleuterafdeling sluiten

In de Zonnebloem wordt de kleuterafdeling een week dicht gehouden. © (Foto JM)
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

De gemeentelijke basisschool de Zonnebloem moet tijdelijk de kleuterafdeling sluiten door corona. Dit werd door de inrichtende macht beslist. Er is noodopvang voorzien.

Vier leerkrachten zijn positief getest. De zaak draaiende houden voor om en bij de honderd kleuters met de twee overblijvende juffen is onbegonnen werk volgens de directie.

“Maar we willen de ouders niet in de problemen brengen en voorzien noodopvang voor wie met de leerlingen geen eigen opvang heeft”, aldus Jan De Decker.

Hoe het in de lagere afdeling zit? “Al bij al mogen we niet klagen. Er was even quarantaine, maar dit viel samen met de verlofperiode. Nu hebben we voor enkele leerlingen afstandsonderwijs en dit wordt goed begeleid.”

Driehonderd

Ardooie blijft momenteel een donkerrode zone en stevent af op driehonderd nieuwe besmettingen in de laatste veertien dagen. Het College van Burgemeester en schepenen nam tijdens de zitting van maandagavond geen nieuwe maatregelen. Het is afwachten wat het Overlegcomité morgen beslist.

Vandaag is er in residentie Hardoy een algemene re-testing van personeel en bewoners na drie positieve coronagevallen onder het personeel.