MPI Rozenweelde voert raambezoek in voor 35 kinderen in quarantaine

© AFr
Laurens Kindt

Ook in MPI Rozenweelde in Aartrijke, waar zo’n 35 kinderen met een beperking in quarantaine zitten, zal een systeem van raambezoek ingevoerd worden. “Alleen voor kinderen die het aankunnen”, zegt directrice Elke Winne.

Al sinds de invoering van de coronamaatregelen zitten zo’n 35 kinderen met een beperking in quarantaine in MPI Rozenweelde in Aartrijke. De kinderen hebben dus al goed een maand geen enkel contact meer met hun ouders en zien alleen hun verzorgers.

De beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om bezoekers in woonzorgcentra en instellingen voor mensen met een beperking toe te laten, wordt er evenwel niet goed ontvangen. “Het is meer dan terecht dat men ondertussen teruggekomen is op die beslissing”, zegt directrice Elke Winne. “Niemand bij ons vond dat een goed idee, ook de ouders niet. Zij waren vooral bang dat hun kind besmet zou raken door iemand die op bezoek komt. Voorlopig hebben wij geen enkele besmetting en we willen dat graag zo houden”, klinkt het.

Het MPI denkt eraan om binnenkort ook raambezoeken te organiseren, waarbij ouders vanop een afstand hun kind kunnen zien. “Ouders die dat willen, kunnen daarvoor een aanvraag indienen en wij zullen dat dan bekijken. Het kan enkel voor kinderen die dat emotioneel aankunnen. Niet ieder kind kan om met een situatie waarbij het de ouders kan zien maar niet knuffelen. Binnenkort versturen we een brief naar alle ouders om hen dat heel duidelijk uit te leggen”, zegt directrice Elke Winne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.