Marianne Deroo: “Het is tijd voor iets anders”

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Marianne Deroo. Na 30 jaar neemt ze afscheid van haar job in een schooltje op de Watermolen. Dat valt haar zwaar, maar ze heeft intussen de knop omgedraaid.

Als je een warme uitstraling hebt als Marianne Deroo, word je wellicht vaker aangeklampt op straat. Ze is even joviaal als ze eruitziet. De verklaring is niet ver te zoeken. Ze blijkt uit een familie van echte volksmensen te komen. Haar ouders waren bekende figuren in Heule, haar drie broers zijn zo populair dat iedereen in Kortrijk wel iemand van het trio John, Jan of Philippe kent. Zelf houdt Marianne zich liever op de achtergrond. “Veel vrienden van mijn broers weten niet eens dat ze een zus hebben,” zegt ze.

Dat ze al drie keer oma is, zou je haar niet toegeven. Ze heeft twee zonen en drie kleinkinderen. Ooit had ze gehoopt dat die kleintjes, net zoals haar eigen kinderen, ook in het schooltje zouden terechtkomen waar zij al 30 jaar administratief bediende is en waar er een kleuter- en een lagere afdeling is. Maar de kinderen zijn niet op de Watermolen gebleven. Er is dus geen reden meer om te wachten. Marianne heeft dan ook beslist om een punt achter haar beroepsloopbaan te zetten. Al moet ze toegeven dat het best een emotionele beslissing was. Maar ze heeft de knop omgedraaid. Als straks het schooljaar erop zit, dan is het tijd voor iets anders.