Marcella blaast 103 kaarsjes uit en viert met taart

Marcella Verpoort mocht heel wat gelukwensen ontvangen voor haar verjaardag. © Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Ze is met haar 103 lentes de tweede oudste inwoner van Izegem, maar Marcella Verpoort is voor haar leeftijd nog behoorlijk kwiek. Ze vierde die mijlpaal dinsdag met een stukje taart.

Ze moet enkel één dame van 104 jaar laten voorgaan, maar dan volgt Marcella in het rijtje van oudste Izegemnaars. “Niet dat ik daar iets speciaals voor heb moeten doen”, glimlacht ze. “Dag per dag leven. Dat volstaat. Al mag het vandaag wel eens met wat meer, zoals een stukje taart.”

De nog kwieke Marcella werd daarbij op haar wenken bediend en kreeg enkele geschenken en felicitaties van het stadsbestuur. Ook familie en vrienden, waaronder haar 93-jarige broer Gabriël, waren van de partij in het wzc De Plataan, waar een feestje gepland stond.

Wol- en Kindermolen

Marcella is van Ardooie afkomstig, waar ze op 28 november 1920 geboren werd. Naast haar broer had ze nog drie zussen, maar die zijn al gestorven. Ze was gehuwd met Roger Colpaert; hij stierf in 1994. Samen hadden ze met Ludwine en Filip twee kinderen. Intussen zijn er met Ann en Bart twee kleinkinderen en met Robbe en Lotte zelfs twee achterkleinkinderen.

Het grootste deel van haar leven woonde Marcella als gerante van de Wolmolen op de Korenmarkt en later als zelfstandige in de Kindermolen. Ze woonde tot vorig jaar nog zelfstandig in de Priester Daensstraat maar verhuisde dan toch naar De Plataan, waar ze het naar haar zin heeft tussen de andere bewoners.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier