Man krijgt ontsnapte kangoeroe terug na opvang van een maand in Bellewaerde Park

De kangoeroe kon destijds ontsnappen via gaten, die konijnen hadden gegraven onder de afsluiting. © TP
Redactie KW

De ‘kangoeroekwestie’ is van de baan: na een maand opvang in het Ieperse Bellewaerde Park ging Karel Cannaert (48) er maandag zijn dier ophalen. “Ik hoefde uiteindelijk niks meer te betalen.”

Een maand geleden ontsnapte een witte kangoeroe uit een verblijf aan de Zonnebeekseweg in Ieper. Nadat het dier ’s nachts gemeld werd in een tuin kon de brandweer de kangoeroe vangen en binnenbrengen in het Ieperse Bellewaerde Park, waar het voorlopig opgevangen werd.

Losgeld?

Even later meldde Karel Cannaert (48) uit de Heuvellandse deelgemeente Wijtschate zich als eigenaar, maar hij kon zich niet vinden in de voorgestelde onkostenvergoeding van de parkdirectie. “De aankoop van tien tickets van Bellewaerde Park? Dat gaat al snel om een bedrag van zo’n 450 euro. Daar ga ik niet mee akkoord. Het voelt aan alsof ik losgeld moet betalen. Ik krijg niet graag het mes op de keel”, verklaarde hij toen.

Politiebemiddeling

De man vroeg de politie ter plaatse, die een poging deed om te bemiddelen in de onthaalruimte van het park. Er werd geen vergelijk gevonden, waarna de kangoeroe voor onbepaalde duur in het park bleef. Karel ventileerde zijn ongenoegen in de media, maar daarna bleven het wekenlang stil rond de kangoeroekwestie. Afgelopen maandagnamiddag mocht Karel dan toch zijn dieren komen ophalen in het park.

Konijnen

“Ik hoefde uiteindelijk niks meer te betalen. Gelukkig maar, want ik beschouwde het voorstel als afpersing”, aldus Karel, die meerdere witte en bruine kangoeroes houdt. “Een hobby. Het dier kon destijds ontsnappen via gaten, die konijnen hadden gegraven onder de afsluiting. Ik ga de kangoeroe nu meenemen naar Wijtschate in plaats van naar het verblijf in Ieper. Daar zitten minder konijnen.”

Bellewaerde wil niet meer reageren op de kwestie. (TP)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier