KW kaapt de Meifoor (slot): een kar vol knuffels voor AZ Sint-Lucas

Dankzij de topsporters kon KW-redacteur Olivier Neese een winkelkar vol speelgoed afgeven aan Caroline Maertens en Dirk Bervoets van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van het AZ Sint-Lucas in Assebroek. (Foto Tom)
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Wat is het maximum dat je uit een kermisattractie kan halen? Om dat te weten te komen, trok KW met topsporters naar de Meifoor in Brugge. Het resultaat? Een kar vol knuffels…

Dankzij de talenten van de vier topsporters kon onze redacteur Olivier Neese met een winkelkar vol pluchen beestjes, kleurboeken en zelfs een basketbaldoel naar de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van het AZ Sint-Lucas in Assebroek trekken. “Op onze afdeling kunnen we 26 kinderen opvangen“, leidt opvoeder Dirk Bervoets ons rond. “Dat gaat van kinderen met schoolfobie tot jongeren met autisme, anorexia of psychosen.”

Kinderen van 3 jaar

“De meest gemaakte denkfout: wij zijn géén gesloten opvangcentrum, maar vangen zeer dringende gevallen op of helpen de juiste behandeling op te starten door kinderen een maand lang te observeren. Hier verblijven kinderen van 3 tot 18 jaar, die onderverdeeld worden in drie leefgroepen. Iedere leefgroep heeft een ruimte, waar ze overdag eten, spelen, praten, knutselen… Alsze heel erg hun best hebben gedaan, mogen ze iets kiezen uit onze superprijzenpot. Dus deze spullen komen zeker van pas.”

Opdracht geslaagd dus…

(Olivier Neese/foto Tom)

Lees meer over de uitdagingen van KW Kaapt Meifoor Brugge op www.kw.be/meifoor

https://www.youtube.com/watch?v=B2YqkXXs6WI
https://www.youtube.com/watch?v=fCfHi6qCa9E
https://www.youtube.com/watch?v=p1NRnSUU88U