Shari en Jissy Dagraed uit Loppem al zesde generatie foorkramers

De tweelingzusjes Shari en Jissy Dagraed uit Loppem zijn een vaste waarde op de Meifoor. © SR
Redactie KW

De Meifoor, die ondertussen al aan zijn 818de editie toe is, kent heel wat bekende kermisfamilies. Onder hen ook de familie Dagraed, die onder meer de sympathieke tweelingzusjes Shari en Jissy afvaardigt.

Vaste waarden op de Meifoor, die dankzij het mooie weer een goede start kende, zijn de 22-jarige tweelingzussen Shari en Jissy Dagraed. Ze trekken van februari tot begin november met hun caravan van kermis tot kermis. “Wij zijn al de zesde generatie van de familie Dagraed die op de kermissen staat”, klinkt het bij de tweeling. De zussen trekken al van jongsaf mee naar de foren en zouden het wellicht niet meer gewoon worden om in een vaste woning te wonen.

Door Vlaanderen

“Al onze vrienden wonen ook op de kermis én we kennen in alle dorpen de uitgaansgelegenheden”, klinkt het. Met hun caravan trekken ze door Vlaanderen, waar ze in elke stad wel nieuwe vrienden maken. “We zijn eigenlijk opgegroeid bij onze grootmoeder. Af en toe trokken wij dan naar de kermis. Als kind zaten we heel graag op de Wild Mouse. Dat was onze favortiete attractie. Later was dat de Break Dance, omdat het de attractie was van de ouders van mijn beste vriendin. Nu hebben we geen tijd meer om de kermis te verkennen, want we staan meestal de hele dag in ons lunapark. De mensen zullen ons alleszins nog lang zien op de kermis, want we werken met plezier in de zaak van onze ouders.” (SR)