Kortemarkenaar Jordy Verduyn is vuilnisophaler én berenjager

Jordy Verduyn. (foto Kurt) © Foto Kurt
Redactie KW

Jordy Verduyn werkt al tien jaar bij de firma Renewi als vuilnisophaler. Vroege uren en lange dagen, dat was hij al gewend. Maar in tijden van corona is het toch extra opletten geblazen. Er zijn strikte afspraken, maar toch bekijkt deze vuilnisman het ook van de luchtige kant: hij gaat op berenjacht tijdens zijn ophaalronde.

Wie goed rondkijkt, merkt heel wat beren op voor de vensterramen. Het gevolg van een oproep op de sociale media. Het fenomeen kwam overgewaaid vanuit Australië en is bedoeld voor ouders die een wandeling maken met de kinderen. Ondertussen kunnen ze samen op beren jagen. “Ik ben dinsdag laatst tijdens mijn ophaalronde begonnen met beren te tellen”, aldus Jordy. “Ik telde er 8 in Zarren, 48 in Handzame, 12 in Edewalle en 14 in Werken. Maar er liggen waarschijnlijk nog veel beren te slapen als wij passeren. Ik had het nieuws over de beren gezien op tv en dacht, laat ik daar ook eens op letten. Ik postte mijn aantallen op mijn Facebookpagina. Volgende week kan ik dan vergelijken of er meer of minder staan.”

Mondmaskers

“Ook wij moeten ons nu als vuilnisophaler aan strikte voorschriften houden: we mogen niet meer samen met anderen in de kleedkamer en kunnen ook niet meer met z’n drieën op pad, enkel nog een chauffeur en een ophaler. We dragen ook altijd handschoenen en krijgen handgel mee. In deze coronatijden denk je toch wel eens extra na als je de vuilniszakken ophaalt, maar we moeten voort. Ons werk mag ook niet stilvallen, anders wordt het een fiasco in de straten. Het komt erop neer om niet voortdurend in angst te leven. We krijgen de laatste dagen ook heel wat attenties van de mensen. Zo vinden we al eens een bedankingskaartje of een koekje op de vuilniszakken. En mondmaskers, neen dank je, die hebben we niet nodig. Laat die maar aan de hulpverleners die ze echt van doen hebben”, besluit Jordy. (Jeffrey Dael)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier