Tien jaar na Wervik nu ook een skatepark naast het GC Gilwe

Ook Geluwe heeft nu een eigen skatepark. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Naast het GC Gilwe in de Wervikstraat in Geluwe vond zaterdagnamiddag de officiële opening van het skatepark plaats. Goed voor een investering van 180.000 euro. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) reed het skatepark in op een… step. Veiligheidshalve zorgde schepen Bercy Slegers (CD&V) voor een helm.

“Het had heel wat voeten in de aarde om het skatepark eindelijk te kunnen openen want er waren heel wat hindernissen”, zegt de schepen van Jeugd. “Het aanhoudend regenweer was een heuse spelbreker. Het storten van beton moest een aantal keer worden uitgesteld maar de laatste twee weken waren de weersomstandigheden gelukkig gunstig.”

“De plannen zijn opgestart tijdens corona. De burgemeester lag hiervan aan de basis. Als stad hebben we geleerd uit het skatepark in Wervik. Het nieuw skatepark is daarvan een aanvulling. Gevorderde skaters kunnen hier terecht en uitdagingen aangaan. Het wordt ook een plaats waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten.”

“Deze opening geldt als kers op de taart van ons GC Gilwe”, aldus de burgemeester. “Na de opening in november 2022 wisten we wel dat er nog wat werk op de plank lag. Zo was er de omgevingsaanleg en de aanleg van een skatepark stond ook op de planning.”

Vraag

“In volle coronaperiode in 2020 ontving ik een schrijven van Maxim Tack en Andres Desmyter, ze vroegen of er in Geluwe geen skatepark kon worden aangelegd. Er bereikte ons meer en meer diezelfde vraag en werd in de zomer van 2021 op de speelplaats van de gewezen ‘jongensschool’ in de Beselarestraat een pop-up skatepark voorzien.”

Het skatepark ligt vlak naast JOC De Metropool. Woordvoerder Senne Vandamme was één van de skaters in de oude jongensschool. “De stad kocht enkele elementen aan en werd er van gedachten gewisseld hoe het skatepark er kon uitzien”, klinkt het. “Een betere keuze kunnen we ons niet voorstellen. Met onze groep gaan we niet meer skaten maar er komen altijd nieuwe generaties aan. Vrijdag na schooltijd zag ik hier leerlingen van de lagere school zich met volle goesting uitleven.”

De aanleg leidde tot meer werken. De raming was 135.000 euro, maar het werd uiteindelijk 180.000 euro. “De stabiliteit van de grond werd niet goed bevonden en was er daardoor een zwaardere betonplaat nodig”, zegt schepen Slegers.

Het skatepark in Wervik bevindt zich in de Gosserieslaan aan de Virovios sportsite. Samen met de jongeren is voor het nieuw skatepark gekozen voor andere elementen, zoals de stairs en de bowl die er op de tweede locatie wel zijn.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier