Julie Foulon uit Zonnebeke wordt 21 in 21: “Ik mis mijn vrienden van de Chiro”

Julie Foulon. (gf)
Julie Foulon. (gf)
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Tijdens de week zit ik op kot in Gent, waar ik Internationaal Ondernemen studeer. Ik heb elke maandag een vaste afspraak met mijn teamleden om aan onze bachelorproef te werken. Van dinsdag tot vrijdag doe ik stage, al betekent dat voorlopig helaas telewerken.”

En wat in het weekend?

“Uitslapen! Daarna probeer ik op zaterdag wat tijd te maken voor mijn familie. Op zondag kan ik sinds kort terug naar de Chiro, om er leiding te geven.”

Wie is/was je knuffelcontact?

“Mijn lief, Louis.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Zoals zovelen, ben ook ik dikwijls gaan wandelen, met vriendinnen, mijn hond of mijn vriendje. Daarnaast heb ik thuis vaak geholpen met de grote kuis.”

Denk je dat concerten en festivals al zullen kunnen dit jaar?

“Ik hoop het echt! Ik vrees er wel voor, of toch zeker niet op de normale manier. Anders staan Rock Werchter en Dranouter zeker op mijn to do -lijstje.”

Ben je een Netflixer/bingewatcher en wat moet je zeker gezien hebben?

“Ab-so-luut! Zeker nu, met de lockdown, heb ik al van alles gezien. Ik was erg verrast door Bridgerton . Normaal ben ik geen zo’n fan van dit soort series, maar deze vond ik echt fantastisch. De fictiereeksen op Eén op zondag vind ik ook helemaal top.”

Zit je in verenigingen?

“In Chiro Zonnezee geef ik dit jaar leiding aan de tito’s van het eerste en tweede middelbaar. Daarnaast ben ik lid van studentenclub Moeder Westlandia in Gent, waar ik vorig jaar penningmeester was. Zeker een aanrader voor studenten uit onze regio!”

Welke goede doelen liggen je na aan het hart?

“Kom op tegen Kanker vind ik zeker belangrijk. Ik heb jammer genoeg al enkele mensen moeten afgeven aan deze rotziekte.”

Waar ben je het meest aan gehecht?

“Aan mijn vrijheid. Daar heb ik het nu dus wel moeilijk mee. Ik beslis graag zelf en meestal op het laatste moment wat ik ga doen op een vrije dag. Dat lukt nu niet. De jongste maanden heb ik ook gemerkt dat ik erg gehecht ben aan de Chiro en mijn medeleiding. Ik mis de leuke activiteiten enorm!”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Reizen! Dat is voorlopig helaas onmogelijk. Ik heb al enkele unieke kansen verloren. Zo ging ik normaal vorig jaar met Pasen op studiereis naar China en ging ik vorig semester op Erasmus naar Toulouse. Ik hoop dit nog te kunnen inhalen!”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Dan hoop ik een leuke, ambitieuze job te hebben.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.