Gemeente Wingene keurt nieuw reglement ‘Fuiven zonder kater’ goed

De campagne werd gelanceerd tijdens de voorbije fuif van de Chiro op zaterdag 2 maart. © NS
Nele Sabbe
Nele Sabbe Medewerker KW

De gemeente Wingene keurde het nieuwe reglement ‘Fuiven zonder kater’ goed, dat op 1 maart in voege trad. De campagne werd gelanceerd tijdens de voorbije fuif van de Chiro op zaterdag 2 maart.

Het reglement ‘Fuiven zonder kater’ is bedoeld om een actief en preventief fuifbeleid te bevorderen en jongeren bewust te maken van de risico’s van alcohol- en middelengebruik. “Onze gemeente heeft een lange en mooie traditie van lokale en bovenlokale fuiven, voor en door jongeren. Een pint drinken kan en mag uiteraard, maar geregeld bereiken ons signalen van herhaaldelijk overdadig alcoholgebruik bij jongeren”, weet schepen van Jeugd Jens Danneels.

“We willen via het nieuwe reglement werken aan de bewustwording hieromtrent bij onze jongeren: limieten hoeven niet opgezocht te worden om een plezante avond te beleven.”

Voldoende ondersteuning

De campagne rond veilig en verantwoord fuiven is een mooie samenwerking tussen de jeugdraad en het gemeentebestuur Wingene. Er wordt voorzien in ondersteuning aan jeugdverenigingen of jeugdhuizen die jeugdfuiven organiseren, door een forfaitaire tussenkomst voor de aankoop van water en leeftijdsbandjes en het ter beschikking stellen van oordoppen in een dispenser.

In ruil moet de organisator drie gratis watertjes aanbieden aan iedere bezoeker en het promomateriaal verdelen. Om het reglement ook gebruiksvriendelijk te maken, biedt de gemeente zelf de water- drankkaarten, het promotiepakket en de oordoppen aan bij goedgekeurde evenementen.

Meer info kan je vinden via: www.wingene.be/sensibilisering-fuiven.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier