Isabelle wandelt elke dag 13 km van en naar school

Isabelle Plasman.© BC
Isabelle Plasman.© BC
Bieke Cobbaert

Juffrouw Isabelle Plasman wil minimaal 500 km wandelen tegen eind maart. Met haar deelname aan de Warmste Winter Challenge wil ze ook geld inzamelen voor het oudercomité van Wonderwijs, de school waar ze werkt. “Voor iemand met fibromyalgie, zoals ikzelf, is bewegen cruciaal”, aldus Isabelle.

Isabelle Plasman (44) wandelt elke werkdag van haar woning in de Rozenstraat in Oostkamp naar Wonderwijs, een school voor buitengewoon lager onderwijs in Assebroek. De wandeling is goed voor in totaal 13 kilometer heen en terug. “Bewegen, fietsen, wandelen en zwemmen, blijft ook tijdens de winterperiode belangrijk. Voor iemand met fibromyalgie ( ook wel wekedelenreuma genoemd, red .) zijn koude en natte winterdagen heel pijnlijk. Vooral dan voor de gewrichten en de spieren. Om te kunnen blijven functioneren, is bewegen van cruciaal belang”, begint Isabelle.

Vroeger ging de Oostkampse dagelijks voor de schooluren een kilometer zwemmen in het Interbad in Brugge. “Mijn schoonzus, Leen Hallaert uit Beernem, vertelde over de Warmste Winter Challenge. Dat is een organisatie van de 100 km Dodentocht ten voordele van Kadee vzw waarmee men iedereen doorheen de donkere dagen en maanden wil loodsen. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar tempo. Je kiest zelf jouw afstand, met een minimum van 100 kilometer en je wandelt die afstand tussen 1 januari en 31 maart”, legt Isabelle uit.

Op stap voor 500 km

Zelf koos ze ervoor om minimaal 500 km te stappen en ondertussen heeft ze al 150 km op de teller. Tijdens haar vrije dagen probeert Isabelle haar wandelingen ook nog met zwemmen te combineren. Om het aangename aan het nuttige te koppelen, wil de juf uit Oostkamp zich laten sponsoren voor haar buitengewone inspanning. “Zo blijf ik niet alleen in beweging, maar steun ik ook het oudercomité van de school, een comité waar ik trouwens ook al zo’n zeven jaar deel van uitmaak.”

De opbrengst van haar challenge gaat volledig naar het oudercomité van Wonderwijs. Sponsoren kan al vanaf 5 euro en dit door een bedrag te storten op het rekeningnummer BE30 7512 0830 4611 van het oudercomité Wonderwijs Brugge met vermelding ‘Challenge juf Isabelle’ of door cash af te geven op school. Info: 0473 23 02 26 en isabelle.plasman@wonderwijsbrugge.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.