Familiedag in de haven voor baby Lio

Kenneth, Lisa en zoontje Lio. © JOKE COUVREUR Joke Couvreur
Nancy Boerjan

Op zaterdag 25 mei organiseert ICO Terminals samen met andere Zeebrugse havenbedrijven een familiedag met optredens en kinderanimatie. De opbrengst ervan geeft baby Lio kans op een beter leven.

Eind december vorig jaar vertelden Kenneth De Cuyper en Lisa Vermandere in deze krant over de levensbedreigende en uiterst zeldzame aneurysma die in het hoofd van hun zoontje Lio werd vastgesteld, net na zijn geboorte. De zes operaties die de baby sindsdien onderging kostten handenvol geld. Eén operatie kost 12.000 euro, waarvan de hospitalisatieverzekering een derde op zich neemt. Op 7 juni staat opnieuw een operatie gepland, waarna ook een achtste volgt. Bovendien moet Lio het komende jaar ook een dure Gamme Knife bestraling ondergaan, een techniek die ook toegepast wordt bij hersentumoren.

Om het gezin dat in Aartrijke woont financieel te steunen wordt op zaterdag 25 mei vanaf 10 uur een groot evenement georganiseerd op het terrein van ICO Terminals, Margareta van Oostenrijkstraat 1 in Zeebrugge. Ook o.m. P&O Ferries, Cewez en ABVV/BTB zetten hun schouders onder dit festival. Op de affiche o.a. livebands, veel kinderanimatie en ‘s avonds een grote BBQ. Daarnaast wordt een motorrit gemaakt, vanuit Zeebrugge tot in de haven van Antwerpen en terug.

Alle info lees je op www.steunlio.be