Gouden huwelijk voor Joris Matten en Marijke Lanszweert uit Stavele

Joris en Marijke verzamelden vorig weekend een hele bende familie, het schepencollege en de baas van Joris - priester Jan – in een mooi versierde zaal De Moote. “Een onvergetelijke dag waarvan we nog nagenieten.” (foto AB) © Anne Bovyn
Redactie KW

Joris Matten (75) en Marijke Lanszweert (73) uit de Krombekestraat zijn een gouden echtpaar. Joris en Marijke zijn geboren Stavelenaren en trouwden op 22 maart 1974. Joris is elektricien en werkte eerst bij orgelbouwer Loncke in Zarren.

“Ik had twee velo’s en twee autobussen nodig om vanuit Stavele in Zarren te geraken. Van Stavele naar Krombeke met de fiets, van Krombeke naar Oostvleteren met de bus, van Oostvleteren naar Woumen met een tweede bus en van Woumen naar Zarren met een tweede fiets. Liep het werk wat uit, dan viel mijn strakke planning in duigen…”

“Ik heb dat enkele jaren volgehouden en ben toen verhuisd naar de firma Frère in Lo, die vooral geluidsinstallaties in kerken deed. Op een bepaald moment verhuisde het bedrijf naar Leuven. Ik heb toen nog 34 jaar bij de technische dienst van het ziekenhuis in Veurne gewerkt. Eind 2010 ben ik samen met mijn vrouw op pensioen gegaan. Zij was altijd bediende in Lo.”

Joris en Marijke kregen drie kinderen: Pieter – die in Stavele woont en de tweeling Veerle en Heidi. Hun dochter Heidi overleed een week na de geboorte, Veerle trouwde met Stijn Denut en ook zij wonen met zoontje Fries in Stavele. De familie Matten ademt muziek. Dat was zo voor vader Jozef die in Stavele 50 jaar koster-organist is geweest, voor kleinzoon Pieter en dus ook voor Joris die zijn vader als koster-organist heeft opgevolgd en de job al 37 jaar met veel passie doet.

Marijke en Joris zijn bestuurslid en spelend lid van de plaatselijke harmonie waarvan hun zoon de dirigent is, Marijke is bestuurslid bij Okra en allebei zijn ze lid van het Sint-Ceciliakoor. Het koppel koos voor hun grote feest de Moote in Stavele uit. “Pieter en ik volgen er de stock van de dranken op. Ik ben dus ook een nog beetje lid van het zaalcomité”, glundert Joris. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier