Huis van het Kind Oudenburg zoekt laptops en tablets

Redactie KW

Omdat de scholen hun deuren nog niet kunnen openen en er op digitale wijze les wordt gegeven, zoekt het stadsbestuur oude, nog bruikbare laptops en tablets. “Ook kwetsbare leerlingen uit het basisonderwijs hebben recht op dergelijk onderwijs”, zeggen burgemeester en schepenen.

“We doen een warme oproep om oude laptops of tablets, die niet meer in gebruik zijn, te schenken aan de lagereschoolkinderen zodat ook zij kansen krijgen in het maken van hun schoolwerk van thuis uit. Ieder kind in onze stad willen we zoveel mogelijk mee laten participeren”, zegt schepen van Jeugd en Gezin Romina Vanhooren.

“Onze bewoners hebben al meerdere keren getoond een warm hart te hebben voor elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat de Oudenburgnaar en de Oudenburgse ondernemingen opnieuw in de bres zullen springen zodat alle leerlingen de broodnodige digitale lessen kunnen volgen”, vult burgemeester Anthony Dumarey aan.

“In de strijd tegen corona mogen we onze kinderen niet vergeten. Het is niet evident voor een gezin met meerdere kinderen waarvan de ouders ook van thuis uit moeten werken om voor ieder gezinslid een computer ter beschikking te hebben”, weet Ulrike Vanhessche, schepen van Onderwijs en Participatie.

“En toch is het belangrijk en ons doel dat alle kinderen les kunnen volgen. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig, en doen we een oproep aan de warmste stad om laptops en tablets ter beschikking te stellen om ons doel te helpen bereiken.”

Wie een laptop of tablet heeft die nog perfect functioneert, niet ouder is dan vijf jaar en op het besturingssysteem Windows 8 of hoger draait, kan contact opnemen met het Huis van het Kind Oudenburg via huisvanhetkind@oudenburg.be. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier