“Hopelijk straks tattoo van beker”

Vlaggen, slingers en andere Rode Duivelsattributen laten zien dat Heidi een superfan is van de Rode Duivels.© EF
Vlaggen, slingers en andere Rode Duivelsattributen laten zien dat Heidi een superfan is van de Rode Duivels.© EF
Redactie KW

Heidi Dekaezemacker (37) stuurde een brief met de vraag om een handtekening naar haar twee favoriete Rode Duivels: Mertens en Lukaku. “Als die wordt beantwoord, dan zet ik beide handtekeningen als tattoo op mijn been.” Aan de gevel van haar woning in de Klaprozenwijk hangen alvast reuzevlaggen met de beeltenis van haar twee idolen.

Naast de vlaggen van Mertens en Lukaku tref je ook de mascotte Red aan. Tal van vlaggetjes en slingers maken de sfeer compleet. “Alleen de vlag van Jupiler ontbreekt. Ik drink geen alcohol en koop dus ook geen bak bier. Als iemand mij daaraan kan helpen, graag!”

Ook zoekt Heidi nog fans om samen met haar en haar vader mee te gaan naar het fandorp in het Ieperse Hamiltonpark. “Er wordt 25 euro per tafel gevraagd. Voorlopig zijn we met twee. Navraag op mijn werk leert dat nog niet iedereen staat te springen om samen te komen. De onzekerheid over hoe het virus zal evolueren zit er bij veel mensen nog in.”

Als superfan van Mertens en Lukaku volgt Heidi beiden ook bij hun respectievelijke clubs. “De tijd dat ik de nationale voetbalcompetitie volgde is wat voorbij. Nu concentreer ik me voor 100 procent op de prestaties van de Rode Duivels.”

Nu al kijkt Heidi uit naar de eerste wedstrijden van de Rode Duivels. “We zijn toch al zeker van de kwartfinales. Dan is het uitkijken wie we in de finale zullen treffen.”

Rugnummers

“Voorspellers spreken over Spanje of Frankrijk. En dan maar hopen op de beker. Die krijgt dan zeker een mooie plaats op mijn been als tattoo. Toen ik startte met de eerste tattoos heb ik altijd dat éne been vrijgehouden om die felbegeerde beker te kunnen laten plaatsen. Op mijn ander been liet ik in 2018 een tattoo plaatsen van de medaille van de derde plaats van de Rode Duivels, behaald in Rusland. Toen ook volgde ik voor het eerst de wedstrijden van de ploeg op groot scherm. Ik herinner me nog goed hoe Mertens het eerste doelpunt maakte en mijn net gehaalde frieten de lucht in gingen. Dat toen ook Lukaku nog scoorde maakte mijn avond goed.”

Heidi noemt haar twee favoriete spelers de kleinste en de grootste van de ploeg. “Beiden zijn onmisbaar voor het team. Net als Witsel.” Heidi heeft in het hele voetbalverhaal van de Rode Duivels ook oog voor details. Toen de rugnummers bekend werden gemaakt voor dit EK werd Lukaku verkeerdelijk het rugnummer 17 toegewezen op VTM.

“Meteen reageerde ik met een post op hun Facebookpagina. Een reactie kreeg ik niet, maar Lukaku draagt wel al vele jaren het nummer 9.” Voor Heidi breken nu de spannende dagen aan. “Zolang de Rode Duivels een ronde verder gaan, blijft de versiering aan mijn woning hangen. Bij de uitschakeling gaat alles van de gevels. En dat zal niet zoveel tijd in beslag nemen als het plaatsen. Daar was vader toch wel een week mee bezig.”

(MD)