Hoe zit het met de Izegemse evenementenhal?: “De datum van de eerstesteenlegging is nog niet bepaald”

De datum van de eerstesteenlegging van de evenementenhal is nog niet bepaald, maar zaal ISO kan nog gehuurd worden tot 25 mei. © GF
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Nu de realisatie van de Cultuurfabriek pas voor volgende legislatuur zal zijn en ook de evenementenhal wat vertraging opliep, wilde Groen-raadslid Balder Clarys op de gemeenteraad een stand van zaken van beide projecten.

“Er werd steeds gesteld dat de afbraak van zaal ISO voor rond de zomer zou zijn”, zegt Balder. “Op vandaag zien we ook nog geen omgevingsvergunning voor de nieuwe evenementenhal opduiken. Ondertussen merken we dat het boeken van zaal ISO op bepaalde momenten niet kan en op andere dan wel weer. Vrij verwarrend voor gebruikers. Hoe zit het nu juist? Wanneer zullen de werken precies starten? Evenementenschepen Lisbet Bogaert (N-VA) zegt dat de afbraak van ISO na het bouwverlof op 12 augustus start. “Het einde van de werken is rond 11 juli 2025 gepland”, zegt ze. “De datum van de eerstesteenlegging is nog niet bepaald, maar ISO kan nog gehuurd worden tot 25 mei. Daarna volgt nog gebruik voor de verkiezingen van 9 juni en de voorbereiding van de sloop. We konden in principe al vroeger slopen, maar dan gingen er twee aparte omgevingsvergunningen nodig zijn. Die vergunning is overigens op 11 maart al afgeleverd.”

Cultuurfabriek

Voor de Cultuurfabriek vroeg Clarys hetzelfde. “Is er al een ontwerper aangesteld en wanneer zou dit ontwerp goedgekeurd worden? Hoe verloopt de verdere ontwikkeling van de site?” Een ontwerper aanstellen zou pas in 2025 gebeuren. De subsidie voor het luikje van de kunstacademie Art’Iz is intussen goedgekeurd, wat betekent dat 70 procent van de kosten voor de overheid zijn, net als de onderhoudskosten voor 30 jaar ver. Nadia Staes (STiP) wilde nog weten wat de stand van zaken rond het privébouwproject op de site Strobbe was, maar daarvoor werd verwezen naar de gesloten zitting omwille van privacyredenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier