Heulse wielrenners rijden Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen

Redactie KW

In totaal zullen 68 renners uitgedost in een wielerplunje met het logo van de Tinekesfeesten en onder de noemer ‘Tineke van Vlaanderen’ in Brugge aan de start verschijnen.

“Toen ik vorig jaar meedeed waren er ook veel mensen die me wisten te vertellen dat ze eigenlijk ook wel eens wilden meefietsen. Zo rees het idee om met enkele vrienden waaronder Bram Clinckemaille, Kurt Lamaire, Dirk Ramon, Dries Vercauteren, Jelle Vandenbulcke, Bavo Vanhalst en Wouter Duvillier iets op poten te zetten om samen te fietsen. Zo word je rechtstreeks bijgestaan op de fiets en ernaast door de supporters”, vertelt Tim Debonné.

“In onze stoutste droomden behaalden we 50 wielertoeristen uit Heule, maar uiteindelijk zijn het er 68 geworden die zich inschreven”, gaat Tim verder. “Een heel groot succes, wat ons onmiddellijk ook wees op extra nood aan logistieke ondersteuning.”

Tinekesfeesten

Voor de groepsnaam kozen ze voor Tineke van Vlaanderen, want Tineke van Heule staat in het Dorp van de Ronde nog altijd centraal. De wielertruitjes werden dan ook bedrukt met het logo van de Tinekesfeesten. De fietsen worden op vrijdagavond al verzameld en zullen klaarstaan aan de start in Brugge. Het hele team wordt met een bus naar Brugge gebracht waar de deelnemers samen kunnen vertrekken.

(Annelies Lambert)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.