(Her)ontdek West-Vlaanderen met klaver 4

Vier mooie wandeltochten laten ons het diverse West-Vlaamse landschap opnieuw ontdekken. (foto klaver 4)
Nancy Boerjan

In 2025 slaan vier West-Vlaamse wandelorganisaties de handen in elkaar voor een vernieuwde en gratis versie van het regelmatigheidscriterium klaver 4. Hiermee worden wandelaars gestimuleerd en beloond voor hun deelname aan vier uitdagende West-Vlaamse wandeltochten.

Drie organisaties maakten al eerder deel uit van het samenwerkingsverband, vanaf 2025 zal ook de Poppieswalk in Zonnebeke toetreden en het concept van ‘klaver 4’ opnieuw compleet maken. Met dit initiatief, ondersteund door Wandelsport Vlaanderen vzw, wil men de wandelsport extra promoten en het wandelen van lange afstanden verder aanmoedigen.

Eén voor één laten de wandelorganisaties je volgend jaar al stappend kennismaken met het diverse West-Vlaamse landschap vol natuur en historiek. De eendaagse wandeltocht Poppieswalk is daarin de jongste telg. De tweedaagse Voettocht Blankenberge (3 en 4 mei) is dan weer een echte wandelklassieker en in 2025 toe aan de 53ste editie. De Nacht van Vlaanderen (20 juni) is een begrip bij wandelaars en combineert verschillende wandel- en loopevenementen in het Brugse Ommeland. De iconische Vierdaagse van de IJzer (19 t.e.m. 22 augustus) is een van de twee officiële marsen van Defensie en bestaat uit vier wandeldagen.

Wandelaars zullen met een fysieke spaarkaart jaarlijks worden aangemoedigd én beloond als ze deelnemen aan die vier West-Vlaamse wandeluitdagingen. De kaart kan je afhalen na afloop van het eerste evenement, de Poppieswalk op 8 maart 2025. Op iedere wandelorganisatie is er een klaver 4-infostand aanwezig, waar de kaart wordt afgestempeld. Je betaalt een inschrijvingsbedrag voor de tochten, maar deelname aan het regelmatigheidscriterium is gratis.

Info: www.klaver4.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier