Herbruikbaar mondmasker voor iedere Oudenburgenaar

© (LIN)
Redactie KW

Nadat het stadsbestuur eerder al 1.000 mondmaskers voor de Oudenburgse zorgsector bestelde, plaatst de stad nog een bestelling van 10.000 stuks zodat iedere inwoner van de stad een mondmasker krijgt.

“Elk gezin van onze stad zal tegen medio mei een gepersonaliseerd pakket aan huis geleverd krijgen volgens de samenstelling. Ook kinderen krijgen dus een mondmasker”, stelt burgemeester Anthony Dumarey. “Dat Oudenburg zorgt voor haar inwoners, willen we hiermee benadrukken.”

“Het ziet ernaar uit dat we van de Nationale Veiligheidsraad en de virologen de komende weken af en toe ‘uit ons kot’ zullen mogen komen. Het dragen van een mondmasker zal in deze fase een belangrijke rol spelen”, aldus de burgemeester. “De mondmaskers zullen door een team van het stadspersoneel en vrijwilligers worden verdeeld over de gehele stad. Ieder gezin zal namens de samenstelling bedeeld worden, zo krijgen singles bijvoorbeeld een mondmasker en een gezin met twee volwassen en twee kinderen vier exemplaren. Inwoners die het wensen zullen vanaf 17 mei extra mondmaskers kunnen bijbestellen aan de productiekost van 2 euro.”

“Onze stad sloeg een week geleden al de handen in elkaar met Think Pink. Think Pink Europe gaat in samenwerking met een Belgisch bedrijf zelf mondmaskers maken en verdelen. Stad Oudenburg plaatste als allereerste stad in Vlaanderen een eerste bestelling van 1.000 maskers om de zorgkundigen in eigen stad te ondersteunen. Maar we willen ook onze inwoners de nodige bescherming bieden, daarom dus de bijkomende bestelling van 10.000 mondmaskers bij een andere leverancier”, legt schepen van Welzijn Romina Vanhooren uit.

“Als stad trekken we voor deze investering 11.054 euro uit. De effectieve kost ligt een stuk hoger. Afhankelijk van de leverancier kost een masker de stad tussen de 2 en 2,40 euro. De totale bestelling zou dus op 20.620,00 euro komen. De provincie springt echter bij met 1 euro per inwoner, zodat er een korting van 9.566 euro is op de eindfactuur. Er wordt ruimte gemaakt binnen ons meerjarenplan om deze verantwoorde uitgave te kunnen doen”, vult schepen van Financiën Ulrike Vanhessche nog aan. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier