Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten

Het nageslacht van Maria Meeuws telt acht vrouwelijke viergeslachten. We zien vooraan Evelyne Cornette, Anissa Hassan Tahiru, Jeannine Meeuws, Maria Declercq, Astrid Chandler, Nadine Meeuws, Mia Vanhee en Katrien Vanhee. Achteraan staan Maïté Leupe, Amina Sanda Omarou, Stephanie Cornette, Laurence Cornette, Nathalie Houthoofdt, Tara Houthoofdt, Sofie Van Hoof en Irene Piepers. © AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Er zitten uiteraard ook mannen tussen, maar Maria Declercq uit de Eikhoek is toch vooral omringd door een vrouwelijk nageslacht: dochters, kleindochters en achterkleindochters. “Ik geniet van mijn schone familie die acht vrouwelijke viergeslachten telt”, glundert deze bijna 92-jarige dame.

Groot feest was het op 27 april voor Maria Declercq. Op drie familieleden na – dochter Anita en kleindochter Lindsay waren met vakantie en achterkleindochter Amy was op Chiroweekend – slaagde ze erin om haar hele nageslacht rond zich te verzamelen.

“Het is van Hoogstade kermis 2010 geleden dat we de laatste keer allemaal samen waren”, vertelt Maria die op 2 juni haar 92ste verjaardag zal vieren. “Omdat ik een klein huisje en een kleine living heb, is het praktisch niet haalbaar dat iedereen op hetzelfde moment op bezoek komt. De ene dag komt de ene, de andere dag de andere.”

“In 1973 kreeg ik een zware tegenslag te verwerken toen mijn man Germain Meeuws (48) plots overleed aan een hartaanval. Het was een drama in de familie. Een geluk bij een ongeluk: vijf jaar later vond ik in Cyriel Delboo een nieuwe goeie man. Vandaag zijn wij nog altijd gelukkig samen. Cyriel is nog beter te been dan ik en rijdt nog met de auto naar de winkels in de buurt. Zelf heb ik een tijdlang in rusthuis Clep gewerkt. Ik poetste er, deed de afwas en diende op. Nadien ben ik altijd huisvrouw geweest.”

Nakomelingen

Maria moet even nadenken als wij haar vragen om de namen van al haar vrouwelijke nakomelingen op te sommen. Maar met wat hulp van haar kinderen lukt het. “Ik heb drie dochters. De oudste heet Nadine (72) en woont in Koksijde. Nadine heeft vijf kinderen, waaronder twee dochters: Mia Vanhee die in Oostende woont en Katrien Vanhee die in Wevelgem woont. Mia heeft drie kinderen, waaronder twee dochters: Sofie Van Hoof en Amy Deschacht. Katrien heeft één zoon en ook een dochter: Irene Piepers.”

“Mijn tweede dochter Jeannine (70) woont in Lo. Zij heeft vier kinderen waaronder drie dochters. Evelyne woont in Leisele met haar drie kinderen waaronder haar dochter Maïté Leupe. Stephanie woont met dochter Amina ook in Leisele en Laurence woont in De Panne. Zij heeft een zoon en een dochter Anissa”, vertelt Maria.

“Mijn derde dochter Anita (64) tot slot woont in Slijpe. Zij heeft vier kinderen: twee zonen en twee dochters. Dochter Lindsay woont met haar zoon en dochter Tara in Nieuwpoort, dochter Nathalie woont met haar zoon en dochter Astrid in Zevekote.”

“Slechts drie mensen konden er niet bij zijn op onze familiereünie. Het was zalig om iedereen nog een keer rond mij te hebben”, glundert Maria.

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier