Jaar na overlijden van baby William verwachten ouders tweeling: “Eindelijk kunnen we dit nieuws met jullie delen”

Marie Corthier en Dennis De Rycke uit Assebroek, de ouders van kleine William (1), die vorig jaar in juni stierf aan een ongeneeslijke ziekte, zijn in blijde verwachting van een tweeling. © Instagram
Camille Jonckheere

Marie Corthier en Dennis De Rycke uit Assebroek, de ouders van kleine William (1), die vorig jaar in juni stierf aan een ongeneeslijke ziekte, zijn in blijde verwachting van een tweeling. Dat nieuws delen ze met enkele prachtige foto’s op Instagram. “Eindelijk kunnen we dit nieuws met jullie delen. William wordt niet één, maar twee keer trotste grote broer. Onze twee regenboogjes worden verwacht in januari.”

Donderdag 2 juni 2022 overleed kleine William aan een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. De zoon van Marie Corthier en Dennis De Rycke uit Assebroek werd amper 14 maanden oud. “Tijdens zijn korte leven heeft William zoveel mensen met elkaar verbonden en geraakt. Hij heeft gevochten als een leeuw om bij ons te blijven, maar helaas bleek zijn ziekte onomkeerbaar”, vertelden ze toen. Met de vzw Voor William, die ze destijds hadden opgericht blijven Marie en Dennis zich inzetten voor de strijd tegen de ziekte van Menkes en om andere ouders hierin te ondersteunen.

Die verrassing van een tweeling was supergroot. Ons Williampje zat hier zeker en vast voor iets tussen
Die verrassing van een tweeling was supergroot. Ons Williampje zat hier zeker en vast voor iets tussen © Instagram

Blijde verwachting (x 2)

Een jaar na het triestige afscheid van baby William delen de ouders heugelijk nieuws op het Instagramaccount van van vzw Voor William. “Eindelijk kunnen we dit nieuws met jullie delen. William wordt niet één, maar twee keer trotse grote broer. Onze twee regenboogjes worden verwacht in januari.”

Door de erfelijkheid van de ziekte van Menkes moesten Marie en Dennis voor een broertje of zusje voor William rekenen op IVF-behandeling. Daarbij werden de eicellen buiten de baarmoeder bevrucht en onderzocht en die zonder het erfelijke gen terug geplaatst. “Er werd 1 embryo teruggeplaatst en dat heeft zich zeer laat gesplitst. Dus we krijgen een eeneiige tweeling. Die verrassing was supergroot. Ons Williampje zat hier zeker en vast voor iets tussen”, vertelt Marie.

“De avond voor mijn eerste echo hadden we er nog grapjes over gemaakt dat het waarschijnlijk niet mogelijk zou zijn dat een embryo van zes dagen nog zou splitsen. Maar toch. Dennis was de ochtend erna, op 31 mei er niet bij. Ik ben dan direct naar zijn werk gereden om te vertellen dat het er toch twee waren. Het was een super moeilijke week, want dat was net bijna een jaar na het overlijden van William.”

Moeilijke weg

“Op mentaal vlak is het heel dubbel. We hadden dit het liefst samen met William meegemaakt.”
“Op mentaal vlak is het heel dubbel. We hadden dit het liefst samen met William meegemaakt.” © Instagram

Voor Marie en Dennis is de tocht niet gemakkelijk geweest. “We weten hoe hard dit nieuws kan zijn voor wensouders, die nog aan het proberen zijn. Zelf heb ik verschillende keren gevloekt toen ik zag dat er iemand zwanger was en ik niet. Maar weet dat we jullie zien, horen en begrijpen. En ik kan maar een ding zeggen de aanhouder wint.”

“Op mentaal vlak is het heel dubbel”, gaat Marie verder. “We hadden dit het liefst samen met William meegemaakt. Het gemis en ook het besef dat ze elkaar nooit zullen kennen is zo groot. Maar we zijn ook super dankbaar voor de twee wondertjes in mijn buik. Ookal voelt het soms nog niet ‘echt’. Op fysiek vlak voel ik me niet zo goed. Van William was ik maar misselijk tot week 18. Maar dat is niets in vergelijking met dit. Nu ben ik meestal geen mens tot 15 uur ‘s middags en ook ‘s avonds ligt het er vlot terug uit. In juni werd ik een kleine week opgenomen om vocht bij te krijgen. Hopelijk verbetert dit allemaal snel, maar we nemen er alles bij.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier