Gewezen Carrefour in Marktstraat wordt vervangen door klein park: “Willen er iets moois van maken”

Burgemeester Ward Vergote is alvast enthousiast: “We willen er iets mooi en aangenaam van maken.” © JS
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De gemeente laat een deel van de gewezen Carrefour Market in de Marktstraat afbreken en in de plaats komt er een klein park. Een kleine achterliggende woning in de Poststraat gaat ook tegen de vlakte. Op die manier komt er een verkeersveilige doorgang van en naar de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier en de drukke Roeselarestraat. De afbraakwerken en de aanleg van het park zijn geraamd op 240.000 euro.

De gemeenteraad keurde de aankoop van de gewezen supermarkt in september 2021 goed. Het schepencollege deed een bod op de twee panden en kwam men tot een compromis voor 370.000 euro

“Ik ben blij dat we met dit dossier verder kunnen. Zo vermijden we te moeten betalen voor leegstand of verkrotting”, zegt burgemeester Ward Vergote (Visie). “Moorslede krijgt een parkje middenin het centrum, net zoals Dadizele (’t Torreke, red) en Slypskapelle (tuin oude pastorie, red). “Op de plaats van de kleine woning komt er een metalen constructie ter ondersteuning van het dak. De Carrefour wordt niet volledig afgebroken en we creëren er een plek voor bijvoorbeeld openluchttheater. We willen er iets moois en aangenaams van maken. Het is er nu vervuild.”

Omgevingsvergunning

De gemeenteraad keurde het bestek goed. Het is opgemaakt door het architectenbureau Studio Ensemble uit Brussel. Voor de sloop is ondertussen een omgevingsvergunning aangevraagd. Het huidig lokaal bestuur wil er later het nieuw administratief centrum voorzien. “Het is moeilijk te bepalen wanneer dat er zal komen. Dat is voor de volgende bestuursploeg”, aldus de burgemeester.

Op de lange gevel vooraan kwam er ondertussen street art met enkele herkenbare gebouwen en locaties in de gemeente. De oppositiepartij N-VA vond op de gemeenteraad in april vorig jaar 7.300 euro hiervoor veel te veel geld. Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) vroeg wat er daarmee gaat gebeuren. “Over die street art hoor ik veel positieve dingen”, zegt Vergote. “Voor aanvang van de afbraak gaan we dat laten verwijderen en bewaren om het dan eventueel in de nieuwbouw een plaats te geven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier