Twee dagen geen lessen meer in VTI Brugge wegens uitbraak van corona

Stefan Vankerkhoven

De leerlingen van het VTI Brugge, campus Boeveriestraat, mogen tot aan de kerstvakantie, niet meer naar school komen. Behalve voor de examens. De reden? Een uitbrak van het coronavirus.

Gezien het grote aantal COVID-besmettingen bij leerlingen en personeel werd in overleg met de CLB-directie, Covid-team, Stad Brugge, Raad van Bestuur en directie van VTI Brugge volgende uitzonderlijke beslissing genomen. Vanaf dinsdag 8 december is er geen les meer op de Campus Boeveriestraat. Er geldt tot aan de kerstvakantie enkel afstandsonderwijs (online). De leerlingen komen enkel nog naar school om examens af te leggen.

Deze boodschap staat te lezen op de website van het VTI Brugge. De ouders van alle 700 leerlingen werden maandagavond verwittigd dat hun zonen en dochters dinsdag niet naar school mochten komen. Er is wel crisisopvang mogelijk. Gezien ook de campusdirecteur van de Boeveriestraat besmet is, stond Peter Schotte, directeur van de VTI-campus in de Zandstraat in Sint-Andries, ons te woord. Hij bevestigde het nieuws.

Twee dagen

“In feite wordt er veiligheidshalve slechts twee dagen geen les meer gegeven in de Boeveriestraat”, verduidelijkt Peter Schotte. “Want voor een aantal richtingen starten de examens al donderdag. Om het aantal uitwisselingen tussen leeerlingen te beperken, hebben de eerste en de derde graad ‘s voormiddags examen, de tweede graad ‘s namiddags.”

“Er is een besmetting vastgesteld bij vijftien medewerkers, geen leerkrachten wel personeelsleden van de ondersteunende ploegen. Daarnaast zijn er leerlingen in drie klassen positief getest. Die drie klassen zouden in quarantaine gaan, maar uiteindelijk besliste de directie om veiligheidshalve de hele campus voor enkele dagen tijdelijk te sluiten. Kwestie van een escalatie te vermijden. Ook de praktijklessen in de ateliers zijn opgeschort. Op de VTI-campus in de Zandstraat is er voorlopig geen uitbraak van het virus. We proberen de uitwisseling van leerkrachten die op beide campussen les geven, te beperken”, aldus directeur Peter Schotte.