Geen enkel personeelslid wzc Riethove Oudenburg besmet met corona

Goed nieuws voor het personeel van wzc Riethove. Zondag worden alle bewoners getest. © LIN
Redactie KW

Het personeelsteam van woonzorgcentrum Riethove in Oudenburg heeft vandaag de resultaten gekregen van de coronatesten die op 25 april werden afgenomen. Alle testen bleken negatief te zijn.

“Tot op heden hadden we in wzc Riethove geen enkele indicatie van besmettingen bij bewoners of personeelsleden met het coronavirus. Het is alvast een stevige opsteker dat er nu ook bevestiging komt voor het personeel. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft intussen bevestigd dat ook alle bewoners op zondag 3 mei worden getest”, aldus schepen van Sociale Zaken Romina Vanhooren.

“Het is een mooi en bemoedigend resultaat voor de medewerkers om op de ingeslagen weg verder te gaan. We volgen strikt de maatregelen op en zullen dit ook de komende weken blijven doen. Op zondag 3 mei krijgen we dan ook tests voor onze bewoners. De resultaten daarvan verwachten we in de loop van volgende week”, zegt Romina Vanhooren nog.

“Ook ik ben opgelucht met de goede resultaten. Onze personeelsleden geven iedere dag het beste van zichzelf om alle bewoners van ons woonzorgcentrum de optimale zorg te verlenen. De afgelopen weken was er om heel begrijpelijke redenen toch heel wat angst en onzekerheid onder het personeel. Door vanaf het begin strikte maatregelen op te leggen beschermden we niet enkel de bewoners, maar ook ons dierbaar personeel”, is ook burgemeester Anthony Dumarey blij met de uitslag van de tests. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier