Footloose, The Musical neemt afscheid in Kursaal Oostende

Zicht op het podium tijdens Footloose © PD
Redactie KW

Wie Footloose, The Musical, nog één keer wil zien, moet vlug zijn want de reeks shows naderen hun einde. Op zondag 6 augustus is Footloose, The Musical, om 14 uur nog een laatste keer te bewonderen in Kursaal Oostende.

In de voorbije dagen was Kursaal Oostende vaak tot in de nok gevuld met bezoekers, die na deze musical enthousiast terug naar huis vertrokken. Footloose, The Musical, brengt in Oostende in totaal veertien shows in de originele Engelstalige versie, maar met vertalingen via projectie in het Nederlands en het Frans. Voor de vertalingen worden er 1.400 slides gebruikt, die in iedere show manueel worden bediend. Op het podium staan er 17 castleden en negen crew members. De cast bestaat uit professionals, waaronder ook Gareth Gates, Maureen Nolan, Josh Dowen…

Wendy, Frans en Estelle hebben ook genoten
Wendy, Frans en Estelle hebben ook genoten© PD

Tijdens de première waren er heel wat bekende Vlamingen aanwezig. Wendy Van Wanten was vol lof over deze musical. “Footloose heeft mij enorm kunnen bekoren door de prachtige prestaties van de acteurs. Zowel zang, dans, emotie, muziek waren heel sterk. Het was een ‘good feeling’ avond, waarbij men zin kreeg om te dansen en te leven. Kortom, een must om te gaan kijken.” Acteur Jan Schepens heeft één grote droom, namelijk meespelen in één of andere musical in Londen of ergens anders in Engeland. “Ik zou ook wel eens een rol van een dominee willen spelen en de rol van dominee Moore in Footloose is voor mij op het lijf geschreven. Deze voorstelling zag ik al in Londen en toen vond ik ze al geweldig. In Oostende heeft de cast precies nog meer energie.”

Ambiance op de afterparty
Ambiance op de afterparty© PD

Nog shows op vrijdag om 20 uur, zaterdag om 15 en 20 uur, zondag om 14 uur. Info : www.footloosebelgie.be.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.