Feestmenu tijdens MMI-opendeurdag: “Met culinaire topgerechten”

De leerlingen van restaurant en keuken, grootkeuken en catering en het zevende jaar gemeenschapsrestauratie zetten samen met hun leerkrachten hun beste beentje voor. (foto JDK)
Redactie KW

Het MMI gooit op zondag 21 april zijn deuren open voor het grote publiek. Dan kunnen de talrijke aanwezigen niet alleen kennismaken met de verschillende studierichtingen, maar kan er ook serieus getafeld worden. De verschillende koksrichtingen zetten die dag hun beste beentje voor.

“We nodigen iedereen die dat wil op 21 april uit voor een feestmenu, bereid en gepresenteerd door onze chefs van nu en onze chefs van morgen”, vertelt directeur Francine François.

“Onder de naam Chefs@MMI schotelen ze de gasten vanaf 11.30 uur een aantal culinaire topgerechten voor. Beginnen doen we met een steak tartare met guacomole, mooi verpakt in rammenas en radijs. Gezien het aspergeseizoen onlangs van start ging, mogen we zeker ook deze groenten niet vergeten op het bord. De groene en witte asperges worden in een tweede voorgerechtje vergezeld van een stukje krokante zalm met blanke botersaus. Het hoofdgerecht is een gerookt varkenshaasje met jonge wortel, tomaatje in de oven en kroketjes. Natuurlijk vergeten we ook de kinderen jonger dan 12 jaar niet. Aan hen serveren we tomatensoep met balletjes en een overheerlijke MMI-burger met frietjes.”

Huzarenstukje

“De prijs voor dit overheerlijke menu bedraagt slechts 25 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 10 euro. Inschrijven kan via onze website en je betaalt vooraf via overschrijving op rekeningnummerBE53 7360 6325 2653met de mededeling lunch, naam en aantal volwassenen en kinderen”, zegt Francine.

“Aangezien we elk jaar een paar honderd fijnproevers mogen verwelkomen, kunnen we dit culinaire huzarenstukje alleen maar realiseren met de hulp van onze leerkrachten-koks en de leerlingen van onze richtingen restaurant en keuken, grootkeuken en catering en het zevende specialisatiejaar gemeenschapsrestauratie. Vanaf 1 september gaan we in de tweede graad trouwens van start met de nieuwe richting horeca. Deze studierichting is voor wie een passie heeft voor horeca en hotel, en voor wie ervan droomt om ooit een eigen zaak te beginnen of door te stromen naar een managementfunctie in het hotelwezen”, besluit de directeur. (Jeffrey Dael)

Inschrijven voor het feestmaal kan via www.mmikortemark.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier