Emiel Dumolein aan de slag als fysiotherapeut bij RWDM

Emiel Dumolein (24) werkt voortaan voor de club uit Molenbeek. © RWDM
Anton Peene Reporter

RWDM versterkte zich in het tussenseizoen met Emiel Dumolein. Hij komt in het fysiotherapieteam terecht van de club uit Molenbeek. Emiel, die afkomstig is uit Zillebeke, werkte tot nu toe met atleten in Leuven. Tijdens zijn opleiding had hij de kans om stages te doen bij professionele voetbalclubs zoals Club NXT, OHL en ADO Den Haag.

Emiel Dumolein (24) volgde zijn middelbaar in het Lyceum en College van Ieper. “Daarna koos ik voor de hogere studies kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven. Eerst twee jaar in Brugge, gevolgd door drie jaar in Leuven”, vertelt Emiel. “Tijdens mijn studies volgde ik al stages bij de Belgische clubs Club NXT en OH Leuven en het Nederlandse ADO Den Haag. Verder ging ik mee met het nationale hockeyteam U15. Intussen startte ik mijn professionele carrière bij Movus, een sportpraktijk in Leuven. Ik ben dus blijven plakken in mijn studentenstad, maar probeer nog elk vrij weekend terug te keren naar mijn roots in de Westhoek.”

Het stond misschien wel in de sterren geschreven dat Emiel deze richting zou uitgaan. “Mijn zus, mama, nicht, twee tantes en twee nonkels zitten ook in het vak. Het zit dus wel in de genen mag je zeggen. Ook mijn vriendin is kinesiste. Nu kan ik het combineren met een andere passie: voetbal. Zelf voetbalde ik sinds mijn vijfde tot een tweetal jaar geleden. Door mijn zelfstandige activiteiten wilde ik niet langer risico’s nemen voor mogelijke blessures. Het grootste deel van mijn carrière speelde ik bij RW Hollebeke, de club waar mijn vader Bernard sinds enkele jaren voorzitter is, en ik speelde ook even bij KSK Vlamertinge.”

Preventie

Nu heeft hij wellicht zijn droomjob te pakken. “Ik werkte eerder al goed samen met leden van de medische staf. Naast het helpen van geblesseerde spelers is het onze taak om aan preventie te doen. Tijdens de training staat er steeds iemand van ons driekoppig team op het veld. Zo kan er meteen ingegrepen worden als er een speler iets voelt en kunnen we snel de juiste zorg geven. RWDM is mijn fulltime job en enkele dagen per week doe ik nog extra uren bij Movus. Nu zijn we ons met RWDM volop aan het klaarstomen voor de competitiestart van de Challenger Pro League, op zaterdag17 augustus tegen Patro Eisden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier