Eerste Kortrijkse Warmathon brengt 108.793 euro op voor 2.280 goede doelen

Kortrijk liet zich van zijn warmste én sportiefste kant zien. © TVK
Redactie KW

In Kortrijk, dat als gaststad fungeert voor de Warmste Week, heeft woensdagmiddag de vijfde editie van de Warmathon plaatsgevonden aan Sportcampus Lange Munte. Het evenement ging voor het eerst in Kortrijk door en was al weken volzet. Uiteindelijk liepen duizenden sportievelingen samen net geen 100.000 kilometer aan rondjes. Dat bracht 108.793 euro in het laatje voor 2.280 verschillende goede doelen.

Voor de Warmathon van Kortrijk waren de inschrijvingen al weken geleden afgesloten. Er konden simpelweg geen lopers meer bij. De allereerste Warmathon van 2019 was trouwens een speciale, want voor het eerst vond die plaats in Kortrijk. Iedereen kon lopen of wandelen voor een zelfgekozen goed doel. In totaal waren er 2.280 goede doelen.

Moeder Sandra en dochter Amber.
Moeder Sandra en dochter Amber.© JVGK

Moeder en dochter Sandra (46) en Amber (22) kozen voor De Branding in Heule. “Zij verdienen dat als je ziet wat ze allemaal voor hun bewoners doen”, aldus Amber die er stage doet als toekomstige orthopedagoge. Sandra en Amber willen minstens zes kilometer wandelen. “Het is een meevaller dat de Warmste Week eens dichtbij is, nu kunnen we ook meedoen”, zegt Sandra.

Renaud, Gabriela en Karl-Heinz
Renaud, Gabriela en Karl-Heinz© JVGK

Ook de vrienden Renaud, Gabriele en Karl-Heinz tekenden present. Renaud koos de Vereniging tegen Anorexia Nervosa. “Veel mensen weten niet precies wat dit inhoudt. Het is waarschijnlijk de oorzaak van veel ziekten”, zegt hij. Karl-Heinz koos voor Think Pink. “Ik ben blij dat de Warmathon eens hier is. We zijn van plan om minstens twee ronden te lopen, goed voor vijf kilometer of meer”, duidt Gabriele, die koos voor Depressief.be. “Er is nog steeds een taboe op depressief zijn. We willen met de actie de vereniging in de kijker zetten. Het is en blijft belangrijk daar over te praten.”

De Warmathon in beeld

Eerste Kortrijkse Warmathon brengt 108.793 euro op voor 2.280 goede doelen
© TVK

Het was even aanschuiven om loopnummers af te halen.
Het was even aanschuiven om loopnummers af te halen.© JVGK

K.S.K Atletiek kon niet achterwege blijven met hun deelname dus lopen er zo'n vijftien sportievelingen van de club mee. Er wordt gelopen voor het goede doel Wit.H.
K.S.K Atletiek kon niet achterwege blijven met hun deelname dus lopen er zo’n vijftien sportievelingen van de club mee. Er wordt gelopen voor het goede doel Wit.H. “Er is een goed sfeer en het is een unieke setting om te mogen in lopen. Door al het volk dat aanmoedigt vinden we de kracht om door te doen”. Op de foto: Arne Vanfleteren, Lander Durnez, Lennart Vanglabeke en Robbe Vanfleteren.© TVK

Op het terrein geen gebrek aan animatie. Deze band uit Halle komt vrijdag, zondag en maandag terug telkens om 19u en 21u om het plein te voorzien van animatie.
Op het terrein geen gebrek aan animatie. Deze band uit Halle komt vrijdag, zondag en maandag terug telkens om 19u en 21u om het plein te voorzien van animatie. “We spelen heel veel bekende hits op onze instrumenten en krijgen telkens het volk mee. Voor ons is muziek een doorgang naar een nieuwe wereld. We proberen zo door te dringen tot in de ziel van de bezoekers en ervoor te zorgen dat ze het gezellige warm krijgen” besluit één van de bandleden.© TV

Met een groep vrienden werd er geld in gezameld voor het kinderkanker fonds. Er werd een rally georganiseerd met paarden en koetsen
Met een groep vrienden werd er geld in gezameld voor het kinderkanker fonds. Er werd een rally georganiseerd met paarden en koetsen “Daarnaast hebben we ook nog kleinere acties gedaan zoals bloemen verkopen. Omdat we geen grote cheque hadden hebben we een kunstwerkje gemaakt waarop het bedrag staat en we hopen dat ons kunstwerk op het podium mag staan” besluit Robbert. Op de foto: Robbert, Marte, Jeroen en Karen Vandevelde.© TV

Tijdens het spetterende slotmoment maakte MNM-dj Tom De Cock het bijeengelopen bedrag bekend. Kortrijk bijt met 108.793 euro de spits af. Benieuwd of andere Vlaamse centrumsteden als Leuven en Gent beter doen.

(PVH/TV/JG)