https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Echtgenote van verongelukte fietser: “Mario was altijd opgewekt”

Mario met zijn zoon Gilles. (gf)
Redactie KW

Het tragische fietsongeluk gebeurde dinsdagmorgen, op de grens van Dadizele met Geluwe. Mario Garsy kwam er onder de aanhangwagen van een tractor terecht. Hulp kon niet meer baten. De vrouw van Mario en zijn zoon van 17 blijven verweesd achter.

Mario Garsy (49) was samen met zijn vriend Brecht Dejonghe gaan fietsen. Op de grens van Dadizele en Geluwe liep het gruwelijk verkeerd. Mario verloor zijn evenwicht, kwam ten val en belandde onder de aanhangwagen van een tractor, die de fietsers net op dat moment kruiste.

Mario was de man van Nathalie Opsommer (48) en papa van de net 17 geworden Gilles. “Op de vele vragen waarmee we worstelen, hebben we nog lang geen antwoord”, vertelt een zwaar aangeslagen echtgenote. “Hoe is dit kunnen gebeuren? Mario was een ervaren fietser en was als een heel gelukkig man vertrokken voor zijn fietstocht. We hadden nog samen ontbeten en daarna ben ik gaan werken. Toen had hij al zijn koersoutfit aan. Tot vanmiddag, hé, waren zijn laatste woorden.”

Voetbalsupporter

“In juni 2017 onderging Mario een hartoperatie”, vervolgt zijn echtgenote. “Bij een controle bleek een ingreep noodzakelijk. Ik herinner me nog levendig zijn blik, toen hij na de operatie wakker werd. Hij straalde. Voordien had hij al de La Chouffe Classic, de Amstel Gold Race en de Mont Ventoux voor wielertoeristen uitgereden. De voorbije maanden was hij opnieuw aan het opbouwen. Samen met zijn vriend Brecht Dejonghe dreef hij de kilometers op. Het fietsplezier was volledig terug bij hem.”

Mario was een groot supporter van Zulte Waregem. “Op alle wedstrijden was hij aanwezig”, zegt Nathalie.”Ook als ze Europees speelden, zat Mario op de eerste rij. En uiteraard miste hij de matchen van onze zoon Gilles niet, die bij WS Desselgem voetbalt. Zelf speelde hij vroeger ook bij Desselgem en bij minivoetbalploeg Young Boys.”

My hero

Vincent Opsommer (40), de schoonbroer van Mario, is ook bijzonder aangeslagen. “Mario was de meest positieve mens die ik ken. Altijd opgewekt. Organiseren was zijn leven. Tickets voor festivals, optredens en voetbalwedstrijden regelen, daar was hij een kei in. Hij deed alles met hart en ziel”, aldus Vincent.

“Hij hield ook van reizen”, vult Nathalie aan. “Komende zomer zouden we naar Mexico gaan, al wisten we dat die reis door het coronavirus allicht niet door zou gaan. Ik wil iedereen danken voor de steun. Als de coronaperikelen voorbij zijn, willen we voor een waardige herdenking zorgen. My hero is uit mijn leven weggerukt, maar niet uit mijn hart.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.