Dochter blikt terug op moord huisarts Patrik Roelandt: “Dader schudde hele familie door elkaar”

Wijlen Patrik Roelandt. © Foto Frank
Philippe Verhaest

Een jaar geleden werd de bekende huisarts Patrik Roelandt uit Izegem in koelen bloede vermoord door een patiënt. De nabestaanden likken nog altijd de wonden van het vreselijke drama.

Dinsdag 1 december 2015 trok Patrik Roelandt (64) nietsvermoedend op consultatie naar de Rozestraat in Ingelmunster, waar patiënt Danny S. (55) hem opwachtte. De man, met een uit de kluiten gewassen gerechtelijk verleden, bracht de gerespecteerde huisarts met een gerichte messteek in de hals om het leven.

Een jaar na het drama proberen de nabestaanden de draad weer op te nemen. “Al is dat niet evident”, geeft dochter Sophie (37) toe. “Ondertussen hebben we de praktijk moeten stopzetten, hoewel we die maar al te graag draaiende hadden gehouden. Het bleek echter niet mogelijk. Mama kon ook niet blijven wonen in de ouderlijke villa langs de Baronielaan in Izegem, want ze werd er constant aan papa en de moord herinnerd. En door het opdoeken van de dokterspraktijk moest de familie een financiële klap verwerken, met ‘dank’ aan de liquidatietaks…

“Danny S. heeft veel mensen kwaad gedaan, maar papa moest het met zijn leven bekopen…”

Dochter Sophie Roelandt.
Dochter Sophie Roelandt.© PVH

Met de eindejaarsfeesten in het verschiet komt er opnieuw een moeilijke periode aan. “Er zal weer een lege stoel staan”, zucht Sophie. “En dat is niet juist. Elkaar een gelukkig Nieuwjaar toewensen, is er niet bij. Veel geluk is er immers niet meer.”

De familie hoopt dat het proces tegen Danny S. in 2017 uitgevoerd zal worden. “Die man hoort thuis in de cel. We hopen dan ook écht op een zware en gepaste straf. Hij heeft veel mensen kwaad gedaan, maar jammer genoeg moest papa het met zijn leven bekopen. We weigeren echter te plooien, want dat zou papa ook niet gedaan hebben. We zetten in elk geval papa’s strijd verder en pleiten voor meer veiligheid voor artsen en zorgkundigen.”

Lees het volledige interview in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem, Roeselare, Tielt en Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier