Dischveld neemt extra busje in gebruik

© Frank Meurisse
Redactie KW

In het straatbeeld duikt sinds kort een gloednieuw busje van centrum voor dagverzorging Dischveld op. De aanschaf van een tweede exemplaar drong zich op. De busjes worden bestuurd door Nathalie Noppe, Anne Bakker en vrijwilligers Debora Declercq, Carol Ronse en Pol Desmyter.

“Het aantal mensen dat een beroep doet op ons centrum voor dagverzorging blijft gemiddeld 25 per dag, maar wat wel gewijzigd is, is dat steeds meer van onze bezoekers minder mobiel zijn geworden”, legt coördinator van CVD Dischveld Els Vandevoorde uit. “Dit loopt op tot 20 van de 25 mensen. De situatie is sterk gewijzigd in vergelijking met de start zeven jaar geleden. Mensen blijven langer thuis, waardoor onze bezoekers een grotere zorgvraag hebben.”

Om die allemaal naar en van het CDV Dischveld te kunnen brengen was al geruime tijd een busje in gebruik. Om bijkomende vervoerscapaciteit te hebben werd ook een beroep gedaan op het busje van De Leest, maar dat bevat geen lift voor rolstoelgebruikers. De aankoop van een extra aangepast busje drong zich dus op. Intussen is het geleverd, compleet in de nieuwe huisstijl. Het exemplaar dat al in dienst was kan drie rolstoelgebruikers vervoeren, in het nieuwe voertuig is er plaats voor vier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier