Dirk Defoort is op 29 februari voor de 17de keer jarig

Geert met zijn vrouw Marleen en kinderen JOnas en Eline. © Eddy Lippens
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Beveren-Leienaar Dirk Defoort (68), gepensioneerd bankbediende, viert op 29 januari pas voor de 17de keer op zijn verjaardag zelf feest.

Verkleden

“In mijn kindertijd tilde ik er niet zo zwaar aan dat ik pas om de vier jaar een feestje had”, vertelt hij met de glimlach. “Naarmate de jaren vorderden werd dit toch dubbel en dik feest. Ik ben geboren in Café Sportpaleis van mijn ouders, dus waren we gekend in de streek. Al vlug wisten heel wat dorpelingen dat ik toch wel op een speciale dag jarig ben. Daardoor was het telkens een groot verkleedfeest met de familie. Daar heb ik heel mooie herinneringen aan.

Ik ben pas laat getrouwd met Marleen (54), die ik leerde kennen in de KBC waar ik 33 jaar werkte. Ondertussen zijn we 20 jaar getrouwd en hebben we twee schatten van kinderen: Eline (17) en Jonas (15). Jonas speelt basketbal bij Basket Desselgem en Eline is gebeten door de muziekmicrobe en speelt onder andere in een bandje. Daarnaast delen we allemaal dezelfde passie, fietsen.”

Feest

“Volgende week gaan we uiteraard mijn verjaardag vieren. Eerst met mijn broer en drie zussen, later met mijn vrouw haar familie. Ook als ik niet verjaar, wordt er gefeest. Dan is er op 28 februari en 1 maart volop aandacht. Je zou beginnen twijfelen wat het leukste is. Naast mijn verjaardag vieren we ook al mijn 50ste, 60ste en vijftiende huwelijksverjaardig uitgebreid”, besluit Dirk. (ELD)

Lees meer over: