Derde editie Talk, Play & Sport lokt veel volk naar De Pionier

Zo'n 300 à 400 kinderen kwamen spelen. © Eddie Deblock
Redactie KW

De derde editie van het gratis gezinsevenement Talk, Play en Sport in en rond sportcentrum De Pionier en aan de Virovios sportsite in Wervik was zaterdag een groot succes. Enerzijds door het mooi weer en anderzijds door de brede waaier van activiteiten, animatie, initiaties en workshops voor jong en oud. Het ging om een organisatie van de stedelijke sport- en jeugddienst.

“We bereikten 300 à 400 kinderen”, zegt schepen van Jeugd Bercy Slegers (CD&V) naar het einde toe zaterdagnamiddag. “Het weer is ideaal. Vorig jaar was het veel te warm en trokken de mensen bijvoorbeeld naar de kust of bleven ze niet in Wervik.”

Klimparcours

Opmerkelijk was dat het spectaculair klimparcours met touwen er dit keer niet meer stond. “Een bewuste keuze”, zegt de schepen. “We stelden vast dat de vorige editie de aandacht van de kinderen te veel ging naar dat klimparcours. Ergens begrijpelijk uiteraard maar daardoor ging de interesse voor de verenigingen ergens verloren.”

Er namen dit keer twaalf verenigingen en clubs deel. Wie ze allemaal bezocht en een sticker kreeg, ging naar huis met een medaille. Wie er bijvoorbeeld maar vier aandeed kon kiezen uit zich gratis laten grimeren of een glittertattoo laten zetten. “De verenigingen maken hier promotie naar hun volgend seizoen of werkjaar toe, in de hoop nieuwe inschrijvingen te mogen noteren”, vertelt Bercy.

Waardebon

Wielertoeristenclub De Bristoltrappers nam voor de eerste keer deel. “We pakken uit met een wedstrijd op rollen op een kleine en middelgrote fiets”, zegt voorzitter Rusty Debergh. “Wie in twee minuten de grootste afstand aflegt, wint een waardebon van onze sponsor De Fietsplekke in de Robert Klingstraat. We doen mee omdat we ons willen engageren naar de stad toe.”

Of er volgend jaar een vierde editie komt is afwachten. “We gaan eerst grondig evalueren, er komt na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober een nieuwe bestuursperiode aan en dan zien we wel”, besluit Slegers. (EDB)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier