Burgemeester Janna Rommel-Opstaele (Middelkerke) verkiest muziek met een beetje ‘fond’

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Janna Rommel-Opstaele, burgemeester van Middelkerke.

Als burgemeester krijgt Janna Rommel-Opstaele niet zo vaak meer met muziek te maken, althans niet actief, maar vroeger was dat wel anders. Janna Rommel-Opstaele stond immers tien jaar voor de klas en daar nam muziek een belangrijke plaats in. “Ik heb jarenlang gitaarles gevolgd. Muziek was dus zeker een onderdeel van mijn leven”, vertelt ze. “Als lerares heb ik ook veel aandacht besteed aan muziek in de klas. Ik heb veel liedjes aangeleerd en de kinderen gestimuleerd om muziek te spelen.”

Op haar kabinet wordt er geen gitaar meer gespeeld, maar muziek is toch nooit ver weg. Thuis en in de wagen staat de radio op en de burgemeester gaat toch af en toe nog eens naar een optreden.

De voorkeur van Janna Rommel-Opstaele gaat naar vrolijke nummers met een positieve boodschap. Welke dat allemaal zijn, ontdek je hier:

>> Deze playlist werd gemaakt via Deezer. Indien u enkel 30 sec. per nummer te horen krijgt, meldt u zich best eerst aan via deezer.com

01 Happy Together – The Turtles

“Dit is mijn absolute nummer één. Een leuk en optimistisch liedje, ik word er meteen vrolijk van. Vorig jaar hebben we het liedje ook gebruikt voor een video met de personeelsleden van de gemeente, toen we ons nieuwe logo voorstelden.”

https://www.youtube.com/watch?v=VO2-cLJg0jQ

02 Malle Babbe – Rob De Nijs

“Nog zo’n optimistisch liedje, uit m’n jonge jaren, van een van m’n favoriete zangers. Ik zag hem ook al een paar keer optreden doorheen de jaren. “

03 Pastorale – Ramses Shaffy

“Een liedje over de liefde, dat ook al van een tijdje terug dateert. Het doet me denken aan de groeiende liefde voor mijn man. (lacht) Hele mooie tekst ook, zoiets raakt je tot in je ziel.”

04 Hello – Adele

“Hier is het niet zozeer het nummer dat telt (Hello staat niet op Deezer, in de playlist is het een ander Adele-nr, fv); maar vooral de stem die telt. Ze heeft zo’n machtige stem, maakt een ongelofelijke indruk. Op zich volg ik de nieuwe muziek wel niet meer echt. Vroeger kocht ik nog veel cd’s en zo, maar nu hoor ik eigenlijk enkel nieuwe muziek op de radio. Op welke zender? Radio 2, meestal in de wagen.”

05 Een Ster – Stan Van Samang

“Stan Van Samang is ook acteur en maakte vorig jaar furore in Liefde voor Muziek op VTM, maar ik ken hem toch vooral van zijn muziek zelf. Veel televisie kijk ik niet meer.”

06 Dancing Queen – Abba

“Moest er zeker bij hé. Ik ben onlangs nog gaan kijken in Kursaal naar Abba in Symfonie. Een voorstelling met een koor van 130 mensen en 60 muzikanten, het was echt héél indrukwekkend. Heel veel optredens doe ik niet meer, maar toch nog altijd een paar keer per jaar.”

https://www.youtube.com/watch?v=ClVqVhvTKg0

07 With or Without You – U2

“Ook een wat romantisch nummer. U2 heb ik wel nog niet live gezien en ik ben ook niet de persoon om dan als ze komen twee uur bij de telefoon te zitten om tickets te reserveren. Ik kan al evenveel plezier halen uit het gewoon luisteren naar de muziek. Echt live zien is geen must. Vroeger kon ik er regelmatig van genieten om met de koptelefoon in de zetel te liggen. Dat komt er nu niet veel meer van, hoewel ze vaak zeggen dat je zoiets moét doen hé.”

08 Mia – Gorky

“Ook heel mooi natuurlijk. Ik houd wel van het Nederlandstalige werk. Maar dan wel muziek weer een beetje fond in zit liefst. Het lichtere werk, zoals van Willy Sommers en Luc Steeno en zo, is minder aan mij besteed.”

09 Stairway to Heaven – Led Zeppelin

“Een oude die je toch nog regelmatig hoort op de radio. Zo een die niet stuk te krijgen is.”

https://www.youtube.com/watch?v=hiN_lSsr3sI

10 Dat Zomers Gevoel – Paul Bruna

“Paul is een artiest van bij ons. Hij treedt regelmatig op in Middelkerke en we vragen hem ook geregeld, bijvoorbeeld als we nieuwe inwoners verwelkomen of bij jubilea. En dat wordt steevast geapprecieerd. Hij heeft ook eigen liedjes en ‘Dat Zomers Gevoel’ past bij het mooie weer van deze week.”