Begraafplaats Moorselestraat krijgt tweede urnenveld

© SLW
Stefaan Lernout

De gemeenteraad besloot tijdens de zitting van vrijdag 9 oktober tot de inrichting van een tweede urnenveld op de begraafplaats langs de Moorselestraat.

Achter de vijver ligt een uitbreidingszone, die in vier wachtzones werd opgedeeld. “De eerste zone werd in 2011 al aangesneden voor het eerste urnenveld”, aldus schepen Kevin Defieuw (CD&V).

“Twee derde van de voorziene urnenkelders zijn er intussen al in gebruik genomen, vandaar dat we nu stappen ondernemen om in de tweede wachtzone ook urnenkelders te laten plaatsen. Het gaat om 166 urnenkelders.”

“Daarnaast leggen we ook een pad in halfverharding aan. Op dit moment loopt een pad met grasdallen richting strooiweide en eerste urnenveld, maar dat blijkt niet de beste oplossing te zijn bij natte weersomstandigheden. Zeker niet voor bezoekers in een rolstoel of met een kinderwagen. We kiezen daarom voor halfverharding: een toegankelijker pad, dat tegelijk nog waterinsijpeling mogelijk maakt. Dit pad wordt doorgetrokken tot aan het nieuwe urnenveld.”

Sterrenweide

In de rand wist schepen Defieuw te melden dat er een nieuwe stap gezet is in de aanleg van een Vlindertuin/Sterrenweide, een geboorteplaats voor doodgeboren kindjes. De gemeente schreef een wedstrijd uit waarbij gezocht werd naar een artistiek, helend en tijdloos concept.

Er zal zo’n Sterrenweide komen in de drie deelgemeenten. 15 projecten werden ingediend, een ontwerp werd uitgekozen, waarbij het belangrijk was niet te vallen in het clichématige. De jury gaat nu verder aan de slag met het voorstel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.